fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovi servis Hipotekarne banke

Novi servis Hipotekarne banke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hipotekarna banka, među prvima u Crnoj Gori i regionu, svojim klijentima nudi mobilnu aplikaciju, koja privrednim subjektima, preduzećima i preduzetnicima omogućava da njihov mobilni telefon postane POS terminal, odnosno terminal za plaćanje putem platnih kartica i mobilnog novčanika.

“Ovo inovativno rješenje namijenjeno je unapređenju poslovanja privrednih subjekata – malim i srednjim preduzećima, kao i registrovanim preduzetnicima, bez obzira za koju djelatnost su registrovani”, navodi se u saopštenju banke iz koje su kazali da su lider u bankarskim inovacijama na crnogorskom tržištu.

Aplikacija je, kako se dodaje, jednostavna za korišćenje, nema dodatnih aparata osim onog koji već posjedujete – Vaš Android uređaj, mobilni telefon ili tablet. Ono što ovu aplikaciju čini jedinstvenom jeste što je nastala u saradnji sa kompanijama Mastercard i Visa.

Članica Upravnog odbora Hipotekarne banke, Ana Golubović, kazala je da je MojPOS samo još jedna aplikacija na android uređaju, ali koja omogućava primanje uplata karticom ili mobilnim novčanicima, bilo kad i bilo gdje.

“Ova aplikacija dovešće do unapređenja poslovanja i povećanje prodaje privrednim subjektima i preduzetnicima, jer naplata nikada nije bila jednostavnija, brža i sigurnija”, rekla je Golubović.

Prema njenim riječima, ovo je još jedan korak ka digitalnoj transformaciji, a u narednom periodu od Hipotekarne banke korisnici mogu očekivati još inovativnih i naprednih servisa, na obostranu korist i zadovoljstvo.

Aplikaciju mogu jednostavno koristiti upravo oni preduzetnici koji vrše usluge koje su nam svima potrebne, poput vodoinstalatera, električara, frizera, a koje smo do sada uglavnom plaćali gotovinom. Ovo novo digitalno rješenje za prihvat beskontaktnog plaćanja platnim karticama i telefonima, unaprijediće poslovanje privrede i omogućiti povećanje prihoda, a građanima će život učiniti lakšim.

„Aplikacija MojPOS je jednostavna za korišćenje, dovoljno je da imate Android uređaj i da podnesete zahtjev banci putem sajta Hipotekarne banke. Naši klijenti koji se prijave za servis MojPOS biće oslobođeni mjesečne naknade tokom prvih šest mjeseci korišćenja aplikacije“, navodi se u saopštenju.

Sve što je korisniku potrebno za preuzimanje ove aplikacije je WI-FI internet, mobilni Android uređaj v 5.0 ili više, NFC funkcionalnost i pristup Google play store prodavnici.

Direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, Jelena Ristić, rekla je da je kompanija Mastercard posvećena misiji smanjenja tehnoloških i troškovnih barijera sa fokusom na finansijsku inkluziju i razvoj poslovanja preduzetnika svih veličina.

„Poslovanje malih trgovaca podrazumijeva česte transakcije manjih vrijednosti (buket u lokalnoj cvjećari, taksi vožnja ili kilogram voća na lokalnoj pijaci) a s obzirom na to da često rade i na specifičnim lokacijama kao što su tržnice na otvorenom ili čak u pokretu, poput taksista i kurirskih službi – POS terminal za njih je često nepraktičan“, kazala je Ristić.

Zato su, kako je dodala, sa zadovoljstvom, u saradnji i partnerstvu sa Hipotekarnom bankom koja je primjenjujući naprednu Mastercard Tap on the Phone tehnologiju preduzetnicima i pravnim licima u Crnoj Gori omogućila prihvat platnih kartica na podjednako jednostavan, siguran i praktičan način kao kod plaćanja na POS uređaju, pri tom uz minimalne troškove a zagarantovan rast platnih transakcija.

Generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, Vladimir Đorđević, kazao je da Visa nastoji da digitalna plaćanja učini dostupnim svima.

“Drago nam je da, zajedno sa našim partnerom Hipotekarnom bankom, donosimo inovativne tehnologije koje podstiču rast bezgotovinske ekonomije u Crnoj Gori. Iako se tradicionalni POS terminali prilično koriste, ovim proširujemo ponudu alata za prihvatanje beskontaktnog plaćanja”, rekao je Đorđević.

Rješenje MojPOS, koje jednostavno transformiše Android pametne telefone sa NFC podrškom u POS terminale, omogućava preduzećima da povećaju broj prodajnih mesta koja prihvataju ovaj vid plaćanja.

“Takođe može da unapredi rad mikro i malih biznisa, koji počinju da prihvataju digitalna plaćanja i nude nove usluge svojim klijentima. Vjerujemo da tehnologija i globalna ekspertiza koju Visa ima u ovoj oblasti, mogu da ojačaju lokalne ekonomije i doprinesu daljem razvoju bezgotovinskog društva u regionu“, dodao je Đorđević.

MojPOS servis je besplatan za korišćenje tokom prvih šest mjeseci, a digitalni slip (račun) moguće je poslati na imejl adresu ili putem SMS/Viber/Whatsapp poruke.

„Zahtjev za instalaciju može se podnijeti online, naime preuzetu i ispunjenu pristupnicu potrebno je poslati na imejl [email protected]“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...