fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovi poziv za prodaju imovine brodogradilišta

Novi poziv za prodaju imovine brodogradilišta

Bijela, (MINA-BUSINESS) – Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta raspisala je 13. poziv za prodaju imovine preduzeća, ukupne vrijednosti 3,4 miliona EUR.

Cijena imovine, koju čine poslovni prostori i zemljište, umanjena je u odnosu na prethodni poziv deset odsto, imajući u vidu da nije bilo zainteresovanih za kupovinu, piše Pobjeda.

Na prodaju su ponuđeni poslovni prostori, ukupne površine hiljadu metara kvadratnih, sa kancelarijskim namještajem, po cijeni od 859,7 hiljada EUR. Prodaje se i više katastarskih parcela različitih površina, od neplodnog zemljišta, preko livada i šuma, po cijenama koje se kreću od 44,3 hiljade do 725,1 hiljadu EUR.

Cjelokupna imovina nalazi se u Bijeloj.

Ponude se mogu slati do 26. februara, kada će biti otvorene u Privrednom sudu u Podgorici. Jedini kriterijum za izbor kupca je najveća ponuđena cijena, dok upravnik zadržava pravo da u bilo kom stadijumu postupka ne izabere ponuđača ili poništi oglas.

Imovina se prodaje u viđenom stanju, bez prava kupca na naknadnu reklamaciju.

Na jednoj od parcela čija je vrijednost 712,2 hiljade EUR, kupac je dužan da obezbijedi pravo službenosti prolaza.

Na prethodne tri prodaje nije bilo interesovanja kupaca, osim za stan od 36 kvadrata u Herceg Novom. Ukoliko ovog puta bude ponuda za kupovinu imovine, upravnik će o njima odlučiti u roku od osam dana od otvaranja, a troškove zaključenja ugovora snosiće kupac.

Stečaj je u Jadranskom brodogradilištu otvoren prije pet godina, zbog šest miliona EUR poreskog duga.

Najčitanije