fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovi logo modifikacija izvornog

Novi logo modifikacija izvornog

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi logo avio-kompanije ToMontenegro modifikacija je izvornog znaka Montenegro Airlinesa (MA), u kojem je suština ostala ista, što potvrđuje nesporan dizajnerski kvalitet starog rješenja, ocijenio je crnogorski slikar Dimitrije Popović.

“Pobijedio je stari znak. Odluka dizajnera da ne poseže za radikalnom izmjenom u radu novog logoa, već da neznatno izmijeni staro rješenje, svjedoči njegovu profesionalnu savjest i visoki estetski kriterijum, koji jasno potvrđuju da je izvorni logo bio vrhunsko dizajnersko rješenje Đorđa Markuša”, saopštio je Popović.

On je čestitao dizajneru Maksimu Arbuzovu i stručnom žiriju koji je usvojio i nagradio novi logo, ali i pitao da li je sve to bilo potrebno prezaduženoj državi.

“Smatram da nije. Kao svojevrsna utjeha ostaje činjenica da se potvrdio neosporan dizajnerski kvalitet izvornog znaka”, rekao je Popović.

On smatra da je bio dužan da prokomentariše novoizabrani vizuelni identitet avio-kompanije, s obzirom na to da je javno iskazao neslaganje sa inicijativom ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića, da se mijenja logo i pozvao struku da bojkotuje takve odluke.

“Važno je da su ostali usaglašeni stilizovana glava mitske ptice sa aerodinamičnom formom moderne letjelice“, naveo je Popović.

Uprava ToMontenegra predstavila je u petak novi logo, kojim je, kako su saopštili, sačuvane tekovine prethodnog MA.

Najčitanije

Čikago bez plej-ofa

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Čikaga poraženi su od Majamija 112:91 i ostali bez plej-ofa...