fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovaković-Đurović: Zašto Đukanović nije otvarao račune u Crnoj Gori

Novaković-Đurović: Zašto Đukanović nije otvarao račune u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Politička direktorica Građanskog pokreta URA, Ana Novaković-Đurović, pozvala je predsjednika države Mila Đukanovića da javnosti odgovori na više pitanja, između ostalog, zašto je otvarao račune u zemljama koje su prepoznate kao destinacije “poreskog raja”.

„Zbog čega nije prilikom ‘uspostavljanja biznis infrastrukture’ otvarao račune u Crnoj Gori? Šta može biti motiv ovako kompleksnih finansijskih operacija, na dalekim destinacijama, preko of šor kompanija, ako ne upravo skrivanje imovine”, pitala je Novaković-Đurović.

Ona je, komentarišući globalnu istragu o of šor kompanijama koju je u nedjelju iznijela Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i po kojoj su Đukanović i njegov sin Blažo skrivali vlasništvo u preko pet država, poručila da je Đukanović dužan da te odgovore da javnosti.

“Đukanović nije samo jednom obmanuo javnost da nema račune u inostranstvu, već se svojevremeno, kada je suočen sa podacima o računima na Kipru, nije mogao sjetiti istih”, rekla je Novaković-Đurović.

Ona je napomenula da Đukanović u kontinuitetu obmanjuje građanke i građane, zbog čega, kako smatra, ne zaslužuje da obavlja bilo koju javnu funkciju, a kamoli funkciju predsjednika Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U nedjelju posljednji turnir

Podgorica, (MINA) - Posljednji turnir zimske turneje Crnogorske tekbol lige biće odigran u nedjelju...