fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNova eTrust usluga Telekoma za pouzdano slanje elektronskih dokumenata

Nova eTrust usluga Telekoma za pouzdano slanje elektronskih dokumenata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom, prvi telekomunikacioni operator u zemlji registrovan kao kvalifikovani pružalac elektronskih usluga povjerenja, korisnicima od sada nudi eTrustDostavu – pouzdano slanje elektronskih dokumenata sa dokazom da ih je primalac primio.

Iz Telekoma su kazali da je, nakon elektronskog potpisa, pečata, vremenskog pečata, verifikacije i idenditeta, eTrustDostava nova usluga u njihovom eTrust portfoliju.

“Nova usluga namijenjena fizičkim i pravnim licima, a kontinuirani razvoj i unapređivanje portfolija eTrust usluga Telekoma posebno važan u trenutku kada sve više kompanija i institucija prelazi na elektronsko poslovanje. Jedan od primjera da elektronske usluge povjerenja uzimaju sve više maha jeste obavezno korišćenje elektronskog potpisa u procesima javnih nabavki i na tenderima državnih institucija”, navodi se u saopštenju.

Kvalifikovana elektronska preporučena dostava pravno je valjan dokaz slanja i prijema elektronskog dokumenta, a dokumenti su zaštićeni od rizika gubitka, krađe, oštećenja ili neovlašćene prepravke.

“Osim toga, vrijeme slanja, prijema i preuzimanja ovjerava se vremenskim pečatom, a primalac i pošiljalac identifikuju se svojim eTrust nalogom, i samo oni mogu pristupiti pošiljci”, rekli su iz Telekoma.

eTrust platforma Crnogorskog Telekoma je prvo i jedino potpuno digitalno rješenje za elektronski potpis, pečat, vremenski pečat, verifikaciju i dostavu elektronskih dokumenata u Crnoj Gori, a lansirana je sa ciljem da crnogorsku privredu i društvo vodi u pravcu digitalizacije.

“Registracija i korišćenje eTrust usluga Telekoma su jednostavni – svi koji žele da isprobaju ove usluge mogu podnijeti zahtjev za registraciju online – preko sajta https://eid.telekom.me/’/register – i besplatno isprobati uslugu”, kazali su iz Telekoma.

Kako bi svojim korisnicima olakšali potpisivanje novih ugovora, u Telekomu su im omogućili da online potpišu ugovore o promjeni postpejd ugovora, kao i da pređu sa pripejd na postpejd ugovor.

eTrust usluge povjerenja Telekoma korisnicima, bilo da je riječ o pojedincima ili privatnim i javnim kompanijama, nude siguran, lak i moderan način funkcionisanja, i predstavljaju šansu za privredu i javnu upravu da modernizuju način poslovanja, da uštede resurse i da unaprijede međusobnu i komunikaciju sa svim fizičkim i pravnim licima.

“Ono što je svojeručni potpis u papirnom svijetu, eTrust potpis nam omogućava u digitalnom. Elektronski dokumenti koji se potpišu sa elektronskim potpisom imaju istu zakonsku vrijednost. Dodatna uloga elektronskog vremenskog pečata je da produžava validnost digitalno potpisanih dokumenata”, navodi se u saopštenju.

Uz sve to, eTrustDostava korisnicima Telekoma omogućiće još jednostavniju, sigurniju i bržu razmjenu dokumenata i olakšati svakodnevne administrativne obaveze.

Više informacija o eTrust uslugama Telekoma, načinima aktivacije i korišćenja, moguće je pronaći na sajtu kompanije, na stranicama namijenjenim građanima odnosno preduzećima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije