fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNije prodata imovina Solane

Nije prodata imovina Solane

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Imovina Solane “Bajo Sekulić” koju čine zgrade, pomoćni objekti, trafostanica, zemljište, kancelarijska oprema i solanski bazeni, nije prodata ni 15. put.

Taj segment je bilo moguće kupiti jedino u cjelini i to za 132,2 miliona EUR, što je za 14 miliona manje u odnosu na prethodni poziv, piše Pobjeda.

I ovog puta stigle su samo dvije ponude i to za reciklažne sirovine, alat, vozni park i građevinske mašine koje je, takođe, jedino bilo moguće kupiti u cjelini.

Centar za reciklažu iz Nikšića ponudio je 135 EUR po toni za reciklažne sirovine, što je pet EUR više od oglasom utvrđene cijene, 35,1 hiljada EUR za alat i sitni inventar, što je 15,1 hiljada više od date cijene. Kompanija je takođe ponudila i 21,3 hiljade EUR za vozni park i građevinske mašine, za koje je oglasom predviđena cijena 12,5 hiljada EUR.

Štit kompani iz Nikšića je za isti segment ponudila 173 EUR po toni sirovine, 20,5 hiljada EUR za alat i sitni inventar i 13 hiljada EUR za vozni park i građevinske mašine.

Osim ovoga, na prodaju je bilo i deset tona kristala soli po cijeni od 8,5 EUR i oko 3,5 hiljada tona industrijske soli po cijeni od 36 EUR, koje je bilo moguće kupiti pojedinačno, ali za to nije bilo interesovanja.

Zvanična odluka o izboru najpovoljnije odluke trebalo bi da bude donijeta u roku od sedam dana.

Programirani stečaju u Solanu uveden je prije 13 godina, nakon čega je usvojen plan reorganizacije koji nije ispoštovan, pa je stečaj ponovo uveden 2011. godine. Prva prodaja imovine oglašena je 2012. godine i to za 257 miliona EUR, dok je do 2015. godine ta cijena pala na 169 miliona EUR.

Nakon pauze od tri godine, ovo je drugi put u posljednjih pet mjeseci da se pokušava prodati imovina Solane.

Javno preduzeće Nacionalni parkovi je sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma potpisalo ugovor o zakupu cjelokupne imovine Solane koji je produžen do avgusta.

Najčitanije