fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNezakonite i neosnovane optužbe protiv Kneževića

Nezakonite i neosnovane optužbe protiv Kneževića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo nastavlja da nezakonito i neosnovano optužuje predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića naredbom o proširenju istrage protiv njega zbog navodne štete u iznosu od tri miliona EUR Aerodromima Crne Gore, saopštio je njegov advokat Zdravko Đukanović.

On je kazao da SDT time nastavlja da postupa kao servis vrha izvršne vlasti Crne Gore.

„Velika je zabluda uvjerenje nalogodavaca iz vrha izvršne vlasti Crne Gore da se neosnovanim pokretanjem velikog broja krivičnih postupaka može napraviti privid da SDT radi posao koji mu je zakonom dodijeljen. Umjesto da se provjere navodi više krivičnih prijava koje je SDT-u podnijela odbrana Kneževića, oni nastavljaju sa zamjenom teza koja vrijeđa zdrav razum i pravnu logiku“, rekao je Đukanović.

On je, kako je saopšteno iz press centra Atlas grupe, podsjetio da SDT Kneževića tereti za krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, a Dijanu Zečević za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, iz člana 272 stav 3 Krivičnog zakonika Crne Gore.

„I u ovom krivičnom postupku nema niti jednog dokaza da su Knežević i Zečević izvršili krivična djela koje im se stavljaju na teret. Odbrana neće činjenično komentarisati navedenu naredbu o sprovođenje istrage, imajući u vidu obavezu čuvanja tajne u istrazi, ali će nastaviti da svoj posao radi savjesno, ozbiljno i profesionalno”, rekao je Đukanović.

On je dodao da je odbrana uvjerena da će i u tom krivičnom postupku dokazati potpunu neosnovanost optužbi protiv Kneževića, te da je riječ o korupciji u preduzeću Aerodromi Crne Gore.

„Vjerujemo da će Viši sud u Podgorici postupati nezavisno i u skladu sa zakonom i da neće podleći velikom pritisku vrha izvršne vlasti“, zaključio je Đukanović.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...