fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeto dobit u prošloj godini 8,1 milion EUR

Neto dobit u prošloj godini 8,1 milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – NLB banka je u prošloj godini nastavila trend stabilnog poslovanja i ostvarila neto dobit od 8,1 miliona EUR, uz rezultat prije rezervacija u iznosu od 13 miliona EUR i snažnu kapitalsku poziciju sa koeficijentom adekvatnosti kapitala značajno iznad zakonskog minimuma.

Iz NLB banke su saopštili da su akcionari, na redovnoj Skupštini koja je održana u ponedjeljak, razmatrali Godišnji izvještaj o poslovanju sa izvještajem nezavisnog spoljnjeg revizora i donijeli odluku kojom se ostvarena dobit usmjerava u neraspoređenu.

„Dio ostvarene dobiti u iznosu 3,1 miliona EUR će predstavljati stavku osnovnog kapitala banke“, navodi se u saopštenju.

Iz banke su saopštili da su i u prvom tromjesečju ove godine takođe nastavili sa dobrim rezultatima, odnosno rastom kredita od skoro 15 miliona EUR i uz realizovan profit od 2,8 miliona EUR.

Glavni izvršni direktor NLB banke, Martin Leberle, kazao je da dobre rezultate postižu zahvaljujući zaposlenima i klijentima, kao i konkurentnosti naših proizvoda.

„Nastojimo da razumijemo klijente, da ih upoznamo i sa njima izgradimo dugoročne odnose zasnovane na povjerenju“, dodao je Leberle.

Iz NLB-a su saopštili da je usmjerenost na pravovremeno prepoznavanje potreba klijenata vodila do još jedne inovacije – prve bezgotovinske filijale u Crnoj Gori, koja klijentima nudi “drugačije” bankarsko iskustvo u nesvakidašnjem ambijentu za banku, sa akcentom na digitalne kanale poslovanja.

„Digitalni kanali poslovanja, sa pojavom epidemije koronavirusa, pokazali su svoj značaj za nesmetano pružanje bankarskih usluga, koje su klijenti mogli koristiti iz svojih domova. Set benefita za upotrebu digitalnih kanala i dalje je na snazi, a značajno je u porastu broj klijenata koji koriste NLB mobilno bankarstvo, online kredite, kao i beskontaktno plaćanje karticama“, objasnili su iz banke.

Inovacije će i u narednom periodu ostati u fokusu NLB banke, pored dobrobiti društvene zajednice, zaposlenih i klijenata, koje će uvijek biti najveći prioritet.

„U godini u kojoj NLB banka proslavlja 115 godina poslovanja, zajedno sa zaposlenima i snažnom grupom, banka će nastojati da odgovori na sve izazove u upravljanju finansijama klijenata koje donosi aktuelni ekonomski momenat“, dodaje se u saopštenju.

U prošloj godini NLB banka je, kako su podsjetili, od svjetski priznatog finansijskog magazina Euromoney dobila priznanje Najbolja banka u Crnoj Gori za prošlu godinu koje je obrazloženo ostvarenim impresivnim rastom, superiornom efikasnošću, te značajnim progresom na polju inovacija na domaćem bankarskom tržištu.

„Naši on line krediti pružaju informaciju o odobrenju kredita u roku od svega dva minuta nakon podnošenja zahtjeva za kredit putem web-a ili Vibera, ukoliko je zahtjev podnesen radnim danima od osam do 22 sata, shodno radu Kreditnog registra Centralne banke“, navodi se u saopštenju.

NLB banka Podgorica članica je NLB grupe, najveće slovenačke finansijske grupacije koja je osim Slovenije prisutna i na šest tržišta u jugoistočnoj Evropi.

Najčitanije