fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNEPI kupio Delta City

NEPI kupio Delta City

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Južnoafrički investicioni fond New Europe Property Investments (NEPI) kupio je podgorički i beogradski šoping mol Delta City, saznaje Pobjeda iz Beča, gdje je ugovor potpisan.

Kako je Pobjedi nezvanično rečeno, pregovori o toj akviziciji traju duže od pola godine.

Ta dva šoping mola je 2016. godine za 202,8 miliona EUR od beogradskog biznismena Miroslava Miškovića kupio tadašnji južnoafrički investicioni fond Hiprop investment.

Više od polovine iznosa, odnosno 127,8 miliona EUR, bila je cijena beogradskog šoping mola, dok je crnogorski kupljen za 75 miliona. Prema tadašnjoj računici, Mišković je na toj transakciji zaradio 38,1 milion EUR.

Podgorički Delta City otvoren je 2008. godine i na površini od 48 hiljada kvadrata ima 75 lokala u kojima je zaposleno 1,2 hiljade ljudi. Beogradski Delta City otvoren je godinu ranije, ima 85 hiljada kvadrata, 130 lokala i zapošljava 1,5 hiljada ljudi.

Hiprop investment je vlasnik 11 ekskluzivnih tržnih centara širom Južne i podsaharske Afrike, a transakcija sa Delta tržnim centrima im je bio prvi izlazak sa afričkog tržišta.

Najčitanije