fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNegativno mišljenje na Medojevićev Predlog zakona o minimalnoj zaradi

Negativno mišljenje na Medojevićev Predlog zakona o minimalnoj zaradi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je dala negativno mišljenje na Predlog zakona o minimalnoj zaradi, koji je Skupštini dostavio poslanik Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević.

„Imajući u vidu da je Zakonom o radu dat koncepcijski osnov pojma minimalne zarade i propisan način njenog utvrđivanja, smatramo da ne treba prihvatiti Predlog koji je Skupštini dostavio Medojević“, navodi se u mišljenju Ministarstva rada i socijalnog staranja, koje je Vlada razmatrala na sjednici u četvrtak.

Dostavljenim Predlogom se, kako je objašnjeno, predlaže da minimalna zarada bude najniži mjesečni iznos bruto plate za puno radno vrijeme, a pravo na nju imali bi svi zaposleni koji rade u Crnoj Gori, bez obzira na vrstu registracije poslodavca.

“Minimalna zarada od 1. jula 2008. godine bila bi na nivou od 50 odsto prosječne u Crnoj Gori ostvarene u 2007. godini, prema zvaničnom saopštenju Monstata. Procentualni udio minimalne zarade u odnosu na prosječnu za prethodnu godinu, za svaki obračunski period obračunavao bi se nakon što Monstat objavi podatke o realnom rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) za prethodnu godinu”, navodi se u Predlogu.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...