fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNegativan uticaj na razvoj nautičkog turizma i ekonomiju

Negativan uticaj na razvoj nautičkog turizma i ekonomiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Najava da će biti ukinuto snabdijevanje jahti gorivom oslobođenim od akcize je još jedna populistička mjera čiji će efekat biti izuzetno negativan za razvoj nautičkog turizma i ekonomiju, ocijenio je član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Klikovac.

“Zahvaljujući ovoj mjeri i razvoju crnogorskih marina – Porto Montenegro, Portonovi i Luštica Bay, u prethodnih osam godina broj jahti koje uplove u crnogorske vode je udvostručen, došlo je do rasta turističke potrošnje, veće naplate poreza na dodatu vrijednost (PDV) i poreza, odnosno do potrebe zapošljavanja većeg broja radnika i širenja uslužnih kapaciteta marina i drugih uslužnih servisa”, naveo je Klikovac u saopštenju.

Klikovac, koji je i potpredsjednik Savjeta mladih DPS-a, kazao je da je Crnoj Gori, umjesto populističkog promišljanja i kratkoročnog punjenja budžeta, potrebna održiva fiskalna politika, koja će unaprijediti konkurentnost države kao poželjne investicione turističke destinacije i osigurati realni rast prihoda u dugom periodu.

“Ipak, vjerujem da će i ova mjera – ukidanje akciza na gorivo za jahte, doživjeti istu sudbinu kao i program ekonomskog državljanstva, odnosno da dojučerašnji protivnici programa postanu najveći zagovornici, jer su shvatili pojam održivog razvoja i potrebe privlačenja stranih investicija”, dodao je Klikovac.

On smatra da su u prethodne dvije godine, zahvaljujući gledanju uskopartijskih interesa, a ne državnih, kreirana brojna neodrživa zakonska rješenja iz oblasti ekonomske politike.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Košarkaši Podgorice sjutra sa Vojvodinom

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Podgorice igraće sjutra pred svojim navijačima protiv novosadske Vojvodine prvu...