fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeće predlagati smanjenje cijene putrine kroz Sozinu

Neće predlagati smanjenje cijene putrine kroz Sozinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Monteput neće predlagati Vladi smanjenje cijena putarine kroz tunel Sozina, između Podgorice i Bara, saopštio je njen izvršni direktor Jonuz Mujević.

„Imajući u vidu da Monteput ulaže značajna sredstva u praćenje realizacije prioritetne dionice auto-puta i gradnju elektroenergetske infrastrukture za napajanje električnom energijom, kako auto-puta, tako i sjeverne regije, te rashode kompanije za održavanje tunela Sozina i Raš i prilaznih saobraćajnica i izmirivanje obaveza po osnovu kredita kod EIB-a, nećemo u skorijem periodu predlagati smanjenje cijena putarine“, rekao je Vijestima Mujević.

Sozina je glavni izvor prihoda tog državnog predizeća. Cijene putarine kroz tunel uređene su odlukom Vlade, a kreću se od jednog EUR za motore i 2,5 EUR za putnička vozila, do 18 EUR za kamione i autobuse sa prikolicom.

Vlada je ove sedmice usvojila izvještaj o poslovanju Monteputa, koji je prošle godine imao neto profit od 1,3 miliona EUR. Ukupni poslovni prohodi kompanije iznosili su osam miliona EUR, što je 150 hiljada EUR manje nego 2018.

Neto prihod od naplate putarine u prošloj godini iznosio je 7,8 miliona EUR.

Najčitanije