fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastaviti sa produbljivanjem ekonomske saradnje Crne Gore i Azerbejdžana

Nastaviti sa produbljivanjem ekonomske saradnje Crne Gore i Azerbejdžana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Azerbejdžan je spreman da pomogne Crnoj Gori u oblasti istraživanja nafte i gasa, dijeljenjem svog znanja i iskustva i obukom crnogorskih kadrova, kazao je novoimenovani šef diplomatske misije te države u Crnoj Gori, Azad Nagijev.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, resorni ministar Mladen Bojanić sastao se danas u prostorijama tog Vladinog resora sa Nagijevim.

Bojanić i Nagijev su se saglasili da treba nastaviti sa radom na produbljivanju i ojačavanju buduće ekonomske saradnje dvije prijateljske zemlje, sa fokusom na oblasti energetike i saobraćaja.

„Takođe, Nagijev je izrazio i spremnost Azerbejdžana da pomogne Crnoj Gori u oblasti istraživanja nafte i gasa, dijeljenjem svog znanja i iskustva i obukom crnogorskih kadrova“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su konstatovali da postoji velika zainteresovanost investitora iz Azerbejdžana za nastavak ulaganja u Crnu Goru, kao i za nove investicije.

Nagijev je zahvalio na gostoprimstvu i ukazanom povjerenju, ističući da se raduje afirmaciji i nastavku buduće saradnje, kao i da je ova, prva posjeta od stupanja na novu funkciju, samo početak razgovora o budućoj saradnji sa pouzdanim i za ulaganja interesantnim strateškim partnerom.

„Kao jedan od prioriteta, u ovoj fazi razgovora, akcenat je stavljen na saradnju u oblasti energetike“, kaže se u saopštenju.

Nagijev je, kako se navodi, apostrofirao da je Crna Gora, što zbog geografske pozicije, što po osnovu ranijih pozitivnih iskustava ostvarenih kroz pređašnju saradnju, zemlja sa kojom treba dodatno osnažiti ekonomsku saradnju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije