fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavak podrške EBRD projektu autoputa doprinijeće valorizaciji Luke Bar

Nastavak podrške EBRD projektu autoputa doprinijeće valorizaciji Luke Bar

London, (MINA-BUSINESS) – Nastavak podrške Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) projektu autoputa doprinijeće da Crna Gora dobije vertikalu kojom će se povezati sa centralnom Evropom, što je posebno značajno u kontekstu valorizacije potencijala Luke Bar, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da se Krivokapić danas, u okviru Investicionog samita za Zapadni Balkan, sastao sa predsjednicom EBRD Odile Renaud-Basso.

Iz Vlade su kazali da su u fokusu razgovora Krivokapića i Renaud-Basso bili strateški investicioni projekti u oblastima održivih izvora energije, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, osnivanja kreditno-garantnog fonda, kao i jačanje potencijala privatnog sektora.

Krivokapić je kazao da ga posebno raduje intenzivna komunikacija Crne Gore sa EBRD, što je, prema njegovim riječima, najbolja potvrda posvećenosti zajedničkim projektima.

Renaud-Basso je saopštila da je zadovoljna rezultatima saradnje Crne Gore i EBRD u prošloj godini i da očekuje uspješnu saradnju u realizaciji zajedničkih projekata i u ovoj godini.

Krivokapić je ukazao i na značaj inovirane liste ključnih projekata koja je ažurirana nakon šest godina.

“Potencijali koje Crna Gora ima u hidroenergiji značajni su radi nadomještanja dijela energije koji za sada isporučuje Termoelektrana Pljevlja, što je na liniji prioriteta EBRD u procesu energetske tranzicije”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije