fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavak letova bi bio u obostranom interesu

Nastavak letova bi bio u obostranom interesu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nastavak letova između Kazahstana i Crne Gore i tokom zimske sezone bi bio u obostranom interesu, naročito nakon uspješne saradnje tokom proteklog ljeta, ocijenjeno je na sastanku ministra kapitalnih investicija, Mladena Bojanića i predstavnika avio-kompanije Air Astana.

Bojanić je kazao da je zadovoljan što je došlo do povezivanja dvije zemlje avio-linijom, od čega privredna saradnja, a naročito turizam mogu imati veliku korist.

„Takođe, značajne benefite će ostvariti i Aerodromi Crne Gore, zadržavajući ili čak povećavajući broj letova koje opslužuje, što će doprinijeti oporavku ovog preduzeća nakon izazovnog perioda uslovljenog pandemijom covida“, navodi se u saopštenju.

Sastanku su, pored Bojanića, prisustvovali i državni sekretar Zoran Radunović, predstavnik kazahstanske avio-kompanije Air Astana, Peter Foster, kao i izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski sa saradnicima.

„Predstavnici Air Astane i Aerodroma Crne Gore su kazali da su zadovoljni uspostavljenom saradnjom i zahvalili crnogorskoj Vladi i Ministarstvu kapitalnih investicija zbog podrške koju su pružili kako bi se ona uspješno realizovala“, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici Air Astane su naveli da očekuju da se letovi između dvije zemlje nastave i tokom naredne zimske sezone, čemu bi svakako doprinio nastavak bezviznog režima i u narednom periodu, što bi imalo uticaj na popunjenost kapaciteta i tokom zimskog reda letenja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije