fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavak akcije Klap

Nastavak akcije Klap

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije su u nastavku kriminalisitičkog istraživanja kodnog naziva Klap Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) podnijeli dva izvještaja kao dopunu krivične prijave protiv 17 pojedinaca i 14 preduzeća.

Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Sektora za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma i Sektora kriminalističke policije su u akciji izvedenoj 11. juna po nalogu SDT-a uhapsili pet osoba.

„Uhapšeni su T.N. (44), A.B. (40), A.P. (49), R.P. (46) i E.K. (40), koji su imala status ovlašćenih lica u osumnjičenim preduzećima, podgoričkim VIP i Honigs, kao i beranskim Beton Group Popović i Interijer Gradnja“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije je saopšteno da se četiri osobe terete za krivična djela utaja poreza i doprinosa i stvaranje kriminalne organizacije, dok se A.P. na teret stavlja krivično djelo prouzrokovanje lažnog stečaja.

„U redovnom postupku policija je podnijela izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv 12 pojedinaca i 14 preduzeća sa područja Podgorice, Nikšića i Budve, koja su, kako se sumnja, djelujući u okviru kriminalne organizacije u periodu od 2015. do 2019. godine, po osnovu utajenog poreza pričinili štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 600 hiljada EUR“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije