fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajčešća pitanja korisnika u vezi sa primjenom rominga kao kod kuće

Najčešća pitanja korisnika u vezi sa primjenom rominga kao kod kuće

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) pripremila je pregled najčešćih pitanja korisnika i odgovora na njih u vezi sa načinom korišćenja usluga rominga u državama Zapadnog Balkana.

Pregled najčešćih pitanja korisnika i odgovora na njih mogu se naći na internet stranici: https://ekip.me/page/users/elektronske-komunikacione-usluge/faq/content.

Iz EKIP-a su podsjetili da je primjena najnovije faze smanjenja cijena usluga rominga u državama Zapadnog Balkana počela 1. jula.

Agencija je nakon skoro mjesec primjene, na osnovu pitanja korisnika i informacija dobijenih od operatora elektronskih komunikacija, pripremila pregled u cilju povećanja upoznatosti korisnika sa načinom korišćenja usluga rominga u državama Zapadnog Balkana.

“Glavna karakteristika ove faze smanjenja cijena usluga rominga u regionu Zapadnog Balkana je primjena takozvanog “roming kao kod kuće” sistema naplate /roaming lake at home/ (RLAH)”, navodi se u saopštenju.

Primjena regulacije „roming kao kod kuće“, kako je objašnjeno, znači da će korisnik elektronske komunikacione usluge u romingu, odnosno telefonske pozive, SMS poruke i prenos podataka – pristup Internetu, u regionu Zapadnog Balkana, koristiti u skladu sa uslovima i cijenama iz tarifnog paketa koji koristi u svojoj matičnoj mreži.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...