fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajavljuju izlazak na berzu

Najavljuju izlazak na berzu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zetagradnja će u roku od tri do četiri godine izaći na berzu gdje će svi moći da kupe akcije i očekuju uredne dividende, najavio je crnogorski biznismen i vlasnik te građevinske kompanije, Blagota Radović.

„Mislim da ću u roku od tri do četiri godine staviti Zetagradnju na berzu gdje će svi moći da kupe akcije i da očekuju uredne dividende. Danas jednostavno u bankarskom sektoru na svoj novac nemate nikakav prinos ili je to minimalno, tako da mislim da ćemo u budućnosti biti akcionarsko društvo“, kazao je Radović za Bankar podcast.

On je najavio i ulazak u investicioni biznis. Kako je kazao, namjeravaju da ljudima u Crnoj Gori ponude da trguju njihovim novcem po svijetu, uz određene prinose.

„Mislim da ćemo sa tim da krenemo do kraja godine. To je ozbiljan posao i ozbiljan projekat. Radimo na tome intenzivno. To ću vezati za Zetagradnju, da bude neki Zetagradnja Finance, jer su ljudi stekli povjerenje u moj posao u Crnoj Gori“, rekao je Radović.

Kako je kazao, imaju namjeru da sa Zetagradnjom vrlo brzo izađu na tržište Austrije i EU.

“Zetagradnja je izgradila preko četiri hiljade stanova, i ne samo stanova nego poslovnih zgrada i carinskih magacina. Dokazali smo se na svom tržištu“, naveo je Radović.

On je dodao da su bili prisutni na tržištu Bosne i Hercegovine (BiH), a u Ljubljani su već treću godinu.

„Krećemo po Srbiji da se bavimo intenzivno gradnjom sa krajnjim ciljem da preko Slovenije pređemo u Austriju“, kazao je Radović.

On je ocijenio da je građevina unosan biznis u svijetu.

„Da sam bilo gdje drugo gradio u ovoj količini i u ovim brojevima, moje bogatstvo bi nekoliko puta bilo veće. Ovdje je ipak skučeno tržište“, saopštio je Radović.

On je kazao da najskuplji stan u Podgorici prodaje za 1,8 hiljada EUR, a u Ljubljani ga nema ispod 4,5 hiljada EUR do šest hiljada EUR.

„Radna snaga je skuplja, ali su cijene materijala iste kao u Podgorici. Danas je na našem tržištu opšte ludilo, ne samo kod nas, nego u cijelom regionu. Nevjerovatna je tražnja. Danas dva druga sjednu i dogovore se da grade zgradu. To je u Sloveniji potpuno drugačije organizovano“, naveo je Radović.

Na pitanje da li je tačno da Zetagradnja nema osnovna sredstva i da poslove delegira podizvođačima, Radović je odgovorio da je to istina i da veliki investitori u svijetu rade na taj način.

„Veliki investitori neće da imaju svoju operativu, osim u niskogradnji. U visokogradnji treba da imate novac i znanje koje prodajete tržištu“, dodao je Radović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije