fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNadležni da urede lokacije sa privremenim objektima

Nadležni da urede lokacije sa privremenim objektima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turistički poslenici apelovali su na nadležne da se što prije urede lokacije sa privremenim objektima, kako bi se stekli uslovi da Crna Gora postane uređena destinacija, saopštio je predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore, Dragan Ivančević.

„Možda je pravo vrijeme da mi, privrednici i direktni učesnici u turizmu, zahtijevamo od nadležnih da što prije, kroz novo planiranje, privedu te lokacije uređenosti, kako bi se stekli uslovi za jednu uređenu i izgrađenu destinaciju koju smo priželjkivali“, rekao je Ivančević agenciji Mina-business.

On je objasnio da je to neophodno uraditi tako što će svi objekti koji nijesu planirani biti uklonjeni, a prostor na kojem su se nalazili uređen, kako bi crnogorska turistička mjesta počela da dišu mediteranskim ambijentom.

„To će biti dobra poruka za sve one koji su nam jako važni, a to su naši gosti i tržišta koja traže drugačiju ponudu. Mi sada, u susret njihovim željama, radimo ovaj posao i dobro je da im što prije pošaljemo ponudu da smo spremni za dužu sezonu i za bolji kvalitet usluga“, kazao je Ivančević.

On je podsjetio da su privrednici okupljeni u Komorinom Odboru turizma i ugostiteljstva godinama ukazivali na probleme koncepcije turističke ponude Crne Gore.

„Prije svega, imali smo velike zamjerke na dio turističke ponude koji se obavlja u privremenim objektima, zbog kvaliteta, vizuelnog izgleda i najvećeg stepena sive ekonomije. Tražili smo promjenu strukture turističkog proizvoda, kroz planiranje“, naveo je Ivančević.

On je kazao da misli da su neke primorske opštine, prije svega Budva, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, u fazi davanja novih lokacija na korišćenje kroz petogodišnji zakup, u novoj strukturi i po novim standardima, izašli u susret zahtjevima turističke privrede.

On je upozorio da ljetnja turistička sezona počinje narednog vikenda, a da na mnogim lokacijama privremeni objekti nijesu uklonjeni.

„To nas čini nezadovoljnim“, poručio je Ivančević.

On je dodao da turistički poslenici imaju određene sumnje kada je u pitanju efikasnost nadležnih inspekcija po tom pitanju i apelovao na potpuno sprovođenje usvojenog plana.

„Apelujemo na sve one koji su zaduženi da sprovedu plan onako kako su ga donijele primorske opštine i Ministarstvo turizma, da ga sprovedu do kraja i privedu lokacije nivou koji neće devolvirati, nego unaprijediti izgled naših turističkih mjesta“, zaključio je Ivančević.

Najčitanije

Pirc Musar: Crna Gora predvodnica u integracijama

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je predvodnica u integracijama i Slovenija će joj pružiti...