fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNadležne institucije da dostave usaglašeni set ekonomskih mjera *

Nadležne institucije da dostave usaglašeni set ekonomskih mjera *

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Članovi Kolegijuma predsjednika Skupštine očekuju da nadležne državne institucije dostave usaglašeni set ekonomskih i drugih mjera, koje bi doprinijele ublažavanju očekivanih socijalno-ekonomskih posljedica tokom aktuelne epidemiološke situacije, kao i po njenom završetku.

Članovi Kolegijuma predsjednika Skupštine kazali su da su spremni da u okviru svojih nadležnosti efikasno djeluju u vezi sa predlozima koje očekuju da Vlada dostavi u što skorijem roku.

Šefovi poslaničkih klubova su, na proširenoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine, zaključili da je neophodno nastaviti sa razgovorima i konsultacijama sa ostalim akterima društvenih dešavanja, kako bi se došlo do najboljih rješenja u nastaloj situaciji.

Iz Odjeljenja za odnose s javnošću Skupštine saopšteno je da je akcenat današnjeg sastanka Kolegijuma bio na privrednim temama i stanju finansijskog sektora, kao i blagovremenom preduzimanju potrebnih mjera za očuvanje ekonomske stabilnosti.

„Diskutovano je o usklađivanju mehanizama i daljeg finansiranja u uslovima zdravstvene krize, koja pogađa sve segmente društva“, navodi se u saopštenju.

Članovi Kolegijuma predsjednika su kazali da je značajno redovno analiziranje ekonomskih i drugih pokazatelja, nadogradnja dosadašnjih mjera i aktivnosti i konstatovan doprinos nadležnih institucija novonastalim okolnostima.

Pored predstavnika poslaničkih klubova, na poziv Kolegijuma predsjednika sjednici su prisustvovali ministar finansija Darko Radunović, guverner Centralne banke Radoje Žugić, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, direktor Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević i predsjednik Unije poslodavaca Predrag Mitrović.

Najčitanije