fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa Žabljaku i do 90 odsto manje turista

Na Žabljaku i do 90 odsto manje turista

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – U hotelima na Žabljaku boravi 104, a u privatnom smještaju 120 registrovanih turista, saopštila je direktorica Turističke organizacije (TO) Žabljak, Vanja Šarović-Krgović i dodala da u odnosu na prošlu godinu imaju pad posjete od skoro 90 procenata.

“Ovaj trend prati nas već od početka juna, od 80 do 90 odsto pad posjeta”, rekla je Šarović-Krgović gostujući u jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG).

Turizam je, prema riječima Šarović-Krgović, pogođen ne samo na Žabljaku, već u cijeloj državi i svijetu, uz ocjenu da su i sve ostale grane djelatnosti ugrožene zbog epidemije Covid-19, prenosi portal RTCG.

“Imamo jako loše turističke rezultate, ali u ovom trenutku je prioritet bezbjednost građane. Ovo je globalni trend koji nema samo Crna Gora, već daleko razvijenije turističke destinacije”, kazala je Šarović-Krgović.

Dosta ljudi jeste ugroženo zbog cijele situacije, ali dosta se ljudi, kako je objasnila, turizmom bavi kao sekundarnom djelatnošću u Crnoj Gori.

“Mislim da negdje imaju alternativu za “čupanje” iz situacije, najmanje sam negativnog razmišljanja dobila od turističkih poslenika koji se isključivo bave turizmom”, dodala je Šarović-Krgović.

Avgust je, kako je kazala, neizvjestan jer se ne može predvidjeti razvoj situacije.

“Najviše je sada turista iz Crne Gore, 80 odsto su domaći, svega 20 odsto iz drugih zemalja, dakle Rusije, Češke, Mađarske i Slovačke”, dodala je Šarović Krgović.

Najčitanije

Ivanović v.d. izvršnog direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) imenovao je Vladimira Ivanovića za...