fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa Žabljaku deset hiljada noćenja više nego 2019. godine

Na Žabljaku deset hiljada noćenja više nego 2019. godine

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Žabljak je u ovoj ljetnjoj turističkoj sezoni ostvario oko deset hiljada noćenja više nego rekordne 2019. godine, saopštila je direktorica žabljačke Turističke organizacije, Vanja Šarović.

„Veoma smo zadovoljni posjetom tokom ove sezone, koja je premašila sva naša očekivanja“, rekla je Šarović.

Ona je dodala da su u Turističkoj organizaciji zadovoljni i ostavrenim finansijskim rezultatima, jer je zabilježena najbolja naplata boravišne takse, pa samim tim i bolja prijavu turista, što je uticalo na smanjenje sive ekonomije.

Šarović pretpostavlja da je tome doprinijela i besplatna vakcinacija i PCR testiranje za turiste, što je bilo uslovljeno regularnom prijavom boravka.

Kada je riječ o strukturi gostiju, ona je saopštila da su ove godine izostali tradicionalni posjetioci sa emitivnih zapadnih tržišta, dok su domanirali gosti iz regiona, Rusije, Ukrajine i Kazakstana.

“U septembru, zahvaljujući lijepom vremenu, turista još ima, iako u znatno manjem broju. Trenutno se na dnevnom nivou u svim vidovima smještaja ostvaruje oko 800 noćenja”, precizirala je Šarović i dodala da su to uglavnom individualci, planinari, zaljubljenici u prirodu i penzioneri.

Ovog mjeseca je organizovano nekoliko sportsko-promotivnih dešavanja koja su dovela dodatan broj gostiju. Još su u funkciji svi turistički sadržaji, otvoreni su svi ugostiteljski objekti zbog čega se nadaju solidnoj posjeti do kraja mjeseca.

“Već sada počinju pripreme za zimsku turističku sezonu. Tu su prije svega sastanci sa turističkom privredom i organizovane studiske posjete novinara”, kazala je Šarović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije