fbpx
NaslovnicaGlavna vijestNa konkurs za novog direktora To Montenegra stiglo desetak prijava

Na konkurs za novog direktora To Montenegra stiglo desetak prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na konkurs za novog direktora To Montenegra stiglo je desetak prijava, koje će naredne sedmice provjeriti komisija nacionalne avio-kompanije, piše Dan.

Konkurs je završen u četvrtak, a danas i u ponedjeljak će se sačekati ukoliko je neko poslao prijavu poštom.

Prema pouzdanim informacijama Dana, na konkurs za novog direktora kompanije prijavu su poslali Goran Jandreoski, koji je do prošlog ljeta bio direktor Aerodroma Crne Gore, ovlašćeni revizor Igor Pavićević, koji je prošao gotovo sve sektore u nekadašnjem Montenegro Airlinesu, advokat Dražen Ćorović, kao i Vejn Pirs.

Pirs ima impresivnu biografiju. Prema podacima sa Linkedina, on je, između ostalog, radio kao izvršni direktor u kompanijama teškim nekoliko milijardi USD. Trenutno je konsultant direktora u firmi Lufthansa sistems, jednom od vodećih provajdera za IT usluge u avio-industriji.

Odbor direktora bi sjutra ili u ponedjeljak trebalo da utvrdi konačnu listu prijavljenih kandidata na konkursu.

Na konkurs se nije prijavio aktuelni vršilac dužnosti izvršnog direktora Saša Radović, koji je, kako je utvrdila Uprava za inspekcijske poslove (UIP), nezakonito postavljen na tu funkciju. Njega je kompanija trebalo da razriješi funkcije, ali to uporno odbijaju da urade, zbog čega su već platili dvije kazne.

Prema informacijama Dana, nekoliko prijava je stiglo i mejlom, ali će one najvjerovatnije biti odbijene, jer je prijave trebalo dostaviti lično ili putem pošte.

Takođe, i mimo mejla je bilo još prijava, ali list nije uspio da sazna imena kandidata koji su tako poslali prijave.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije