fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa konkurs za izbor logotipa i slogana stiglo 35 rješenja

Na konkurs za izbor logotipa i slogana stiglo 35 rješenja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na konkurs za izbor loga i slogana nacionalnog brenda Crne Gore pristiglo je 35 rješenja, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva navodi se da od svih pristiglih rješenja dva nijesu ispunila uslove zadate konkursom.

Konkurs je bio otvoren od 11. novembra do 2. decembra prošle godine.

Radove je razmatrala i ocjenjivala sedmočlana Komisija.

Na konkursu su mogli učestvovati pojedinci i grupe autora iz Crne Gore i inostranstva, a zadatak konkursa je bila izrada vizuelnog identiteta nacionalnog brenda koji treba da odslikava autentičan duh Crne Gore.

Vizuelni identitet nacionalnog brenda trebalo je da objedini njene specifičnosti i da ih održava na jedinstven način, kako bi se kroz grafičko rješenje i sinhronizovanu i sveobuhvatnu poruku Crna Gora mogla pozicionirati u svijesti strane javnosti.

Izborom jedinstvenog vizuelnog identiteta nacionalnog brenda nastojao se kreirati krovni, jedinstveni brend koji bi svojim obuhvatom i fleksibilnošću bio adekvatan za korišćenje.

Rješenje vizuelnog identiteta nacionalnog brenda treba da omogući nedvosmislenu komunikaciju sa inostranstvom zbog privlačenja više direktnih stranih investicija i posjetilaca, povećanja izvoza domaćih proizvoda, ali i proizvodnje, jačanje Crne Gore kao međunarodnog partnera i poboljšanje njenog imidža kao buduće članice EU.

Konkursno rješenje trebalo je da obuhvata logotip i slogan nacionalnog brenda koji čine jedinstvenu cjelinu. Logotip nacionalnog brenda trebalo je da sadrži naziv nacionalnog brenda koji glasi – Crna Gora, odnosno internacionalni naziv Montenegro, kao i grafizam-znak/simbol, koji izražava posebnost Crne Gore.

Naziv Crna Gora, odnosno Montenegro, trebalo je da ima unikatni ispis i da je sastavni dio slogana. Slogan treba da predstavlja kratku i jasnu estetsku poruku koja omogućava stvaranje odgovarajuće emocije i pozitivne asocijacije na Crnu Goru u svijesti strane javnosti.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...