fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa konkurs do sada stigle dvije prijave

Na konkurs do sada stigle dvije prijave

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na konkurs za izvršnog direktora Air Montenegra do sada su stigle dvije prijave, potvrdilo je Danu više izvora bliskih avio-kompaniji.

Prijave su, prema informacijama lista, podnijeli bivši izvršni direktor Croatia Airlinesa, Кrešimir Кučko i generalni sekretar Instituta sertifikovanih računovođa, Igor Pavićević, koji je prije toga prošao sve sektore u Montenegro Airlinesu (MA).

Кonkurs za izvršnog direktora, koji je raspisan nakon što je sporazumno raskinut ugovor sa Predragom Todorovićem, završava se u ponedjeljak.

Кučko ima ima 30 godina radnog iskustva u avijaciji i to na najvišim pozicijama i godinama važi za jednog od najvećih stručnjaka u avio-industriji u regionu. Pored Švajcarske, Кučko je godinama bio regionalni direktor hrvatske avio-kompanije za Holandiju i Belgiju, odakle su u Hrvatsku dolazili brojni turisti.

Nakon uspjeha u zapadnoj Evropi, Кučku je Vlada Hrvatske ponudila poziciju prvog čovjeka Croatia Airlinesa i u svom petogodišnjem mandatu završena je uspješna rekonstrukcija te aviokompanije pod strogim pravilima i nadzorom Evropske komisije.

Izazovni posao je završen i kompanija je, uz profitabilno poslovanje kroz svih pet godina, po okončanju mandata Кučka izašla sa 13 aviona i prihodima većim od 270 miliona USD i postala punopravni član Star Alliancea.

Nakon Hrvatske Кučko je bio izvršni direktor i bahreinske nacionalne aviokompanije Gulf air, sve
do prošle godine kada je direktorsku poziciju zamijenio sa savjetničkom.

Za vrijeme mandata u Bahreinu izvršena je uspješna rekonstrukcja kompanije uz složeni postupak zamjene flote, uvođenje novog reda letjenja i kompletnog novog vizuelnog identiteta kompanije.

Pavićević je diplomirani ekonomista iz Podgorice, koji je prošao sve sektore u MA, koji je napustio prošle decenije kada je postao generalni sekretar Insituta sertifikovanih računovođa Crne Gore.

U MA je prošao sve sektore, od pripravničkog preko komercijale, zemaljske operative, finansija i plana i analize i više od 15 godina iskustva je imao kada je odlučio da avijaciju zamijeni revizijom. Učestvovao je u izradi brojnih studija o rentabilnosti kompanije, govori engleski jezik i ima licence ovlašćenog revizora.

Učestvovao je u delegacijama Crne Gore u pregovorima sa regulativom EU, sproveo mnoge institucionalne reforme u računovodstvenim standardima i bio nagrađivan za te projekte.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije