fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMrežni saobraćaj Telenora tokom novogodišnje noći oborio rekorde

Mrežni saobraćaj Telenora tokom novogodišnje noći oborio rekorde

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Telenor je analizirao mrežni saobraćaj u novogodišnjoj noći, uporedio ga sa prethodnom godinom u pogledu korišćenja mobilnog interneta i SMS-a i izmjerio značajan porast na svojoj mreži.

“Upotreba mobilnog interneta raste iz godine u godinu i dostiže vrhunac tokom društvenih događaja i praznika, uključujući Novu godinu. Ove godine, Telenorova mobilna mreža zabilježila je porast saobraćaja 20 odsto u odnosu na prethodnu”, navodi se u saopštenju.

Iz Telenora su kazali da je zanimljivo da je u novogodišnjoj noći, ne samo promet, već i broj korisnika mobilnog interneta dostigao novi rekord.

“Pošto su online muzički i televizijski striming servisi postali sastavni dio svakodnevne zabave, online usluge su igrale važniju ulogu na ovogodišnjim kućnim novogodišnjim proslavama”, dodaje se u saopštenju.

Čestitke na mreži, video žurke i korišćenje servisa za strimovanje muzike, doprinijeli su povećanju saobraćaja mobilnog interneta u novogodišnjoj noći, a broj prenesenih podataka na Viberu i WhatsApp-u je povećan 100, odnosno 170 odsto u poređenju na prethodne dvije sedmice.

“Iako korisnici i za pozive sve više koriste OTT aplikacije, mnogi i dalje vole da svojim prijateljima i voljenima požele srećnu Novu godinu i tradicionalnim pozivom. U periodu od 19 sati do 23 sata u Crnoj Gori je obavljeno ukupno 600,29 hiljada poziva, što znači da je gotovo svaki stanovnik Crne Gore dobio ili uputio poziv iz Telenor mreže”, precizirali su iz Telenora.

Broj poziva je povećan preko tri odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok je broj internacionalnih poziva skočio skoro devet odsto.

“Nova godina je dan kada se većina ljudi opušta. Međutim, na osnovu mrežnog saobraćaja, nije nepristojno uputiti glasovni poziv posle 23 sata, iako je taj broj nešto manji u odnosu na prethodne godine”, navodi se u saopštenju.

Aplikacije za ćaskanje na mreži nude svestranost i glasovni pozivi su obično značajniji, ali SMS je i dalje popularan kanal za dijeljenje čestitki.

“Iako je broj SMS poruka poslatih u ponoć ove godine bio nešto manji nego prethodne, jedan dio korisnika ostao je vjeran ovom tradicinalnom kanalu komunikacije”, dodaje se u saopštenju.

Saobraćaj mobilnog interneta u Telenorovoj mreži je, kako su kazali iz kompanije, iz godine u godinu u stalnom porastu.

“Stručnjaci u našoj kompaniji omogućavaju našim korisnicima da, i tokom ovako značajnih društvenih događaja, komunikacija sa najdražima bude na najvišem nivou”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...