fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMogućnosti saradnje sa ESPO mnogobrojne

Mogućnosti saradnje sa ESPO mnogobrojne

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Mogućnosti saradnje sa Evropskom organizacijom morskih luka (ESPO), kojoj bi Crna Gora uskoro trebalo da se pridruži, su mnogobrojne, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Državni sekretar Ministarstva Zoran Radunović i generalna direktorica Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Tanja Janović održali su danas online sastanak sa generalnom sekretarkom ESPO-a, Isabelle Ryckbost, u vezi sa podnošenjem aplikacije za prijem Crne Gore u članstvo te evropske institucije.

Delegacija Ministarstva se, kako su podsjetili iz tog resora, susrela sa predstavnicima ESPO na konferenciji održanoj u Tirani u drugoj polovini prošle godine. Tom prilikom razmatrane su mogućnosti saradnje crnogorske pomorske administracije i radnih tijela ESPO.

Ryckbost je danas predstavila aktivnosti i radna tijela ESPO kao i mogućnosti konkretne saradnje u raznim oblastima.

“Riječi je bilo i o narednim koracima koje Crna Gora treba da ispuni, kako bi se sprovele procedure vezano za status naše zemlje kao posmatrača u toj organizaciji”, navodi se u saopštenju.

Radunović je istakao značaj saradnje budući da komiteti u okviru ESPO pružaju mogućnost tehničke ekspertize i savjetovanja i to u oblastima u kojima Crna Gora ima namjeru dalje da vodi razvojnu politiku u oblasti pomorstva.

Janović je ocijenila da ne postoje prepreke za formalizovanje saradnje u narednom periodu i da će se Crna Gora uskoro pridružiti ESPO i započeti i konkretne aktivnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije