fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMoguće uspostavljanje avio-linije između Crne Gore i Toskane

Moguće uspostavljanje avio-linije između Crne Gore i Toskane

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Unije poslodavaca (UPCG), Predrag Mitrović i izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Goran Jandreoski, saopštili su da bi trebalo uspostaviti avio-liniju između Crne Gore i italijanske regije Toskana, na čemu će ubuduće zajednički raditi.

Na njihovom sastanku u ACG, Jandreoski je informisan o angažmanu počasnog konzula Crne Gore u Toskani, Alesandra Giannantia, koji je, shodno ranijem dogovoru sa Mitrovićem, već uspostavio komunikaciju sa komercijalnom direktoricom Aerodroma Toskane, Lindom Stivale, koja je izrazila veliki interes za tu inicijativu.

Prema riječima Mitrovića, Stivale je navela da bi interesovanje nacionalne avio-kompanije Crne Gore bila olakšavajuća okolnost za realizaciju tog projekta, te da bi u tom slučaju ona imala prioritetan i poseban tretman.

„Ukoliko takvo interesovanje izostane, sugerisano je da bi za ovu inicijativu mogle biti zainteresovane kompanije WizzAir i Ryanair, koje su u značajnoj mjeri i prisutne na aerodromima u Toskani“, navodi se u zajedničkom saopštenju ACG i UPCG.

Mitrović i Jandreoski su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Aerodromima i poslovnim izazovima sa kojima se ta kompanija suočila u toku koronakrize.

„Dogovorene su konkretne aktivnosti i saradnja, naročito u dijelu koji se odnosi na podršku UPCG kvalitetnoj primjeni socijalnog dijaloga po pitanjima na relaciji poslodavac – sindikat“, navodi se u saopštenju.

Jandreoski je prihvatio poziv Mitrovića da uzme učešće u dogovorenoj posjeti privredne delegacije Crne Gore Toskani koja je, u zavisnosti od epidemiološke situacije, planirana za septembar-oktobar ove godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije