fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMoguće poskupljenje eurosupera 95

Moguće poskupljenje eurosupera 95

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstojeće usklađivanje cijena naftnih derivata, na osnovu kojeg će nove cijene važiti od utorka, moglo bi dovesti do poskupljenja eurosuper benzina 95 za jedan cent, ali i pojeftinjenje eurodizela i lož ulja za isti iznos, pišu Vijesti.

U te kalkulacije nije uračunat petak i cijena naftnih derivata posljednjeg trgovinskog dana na regionalnom tržištu Mediterranean Platt’s Ground iz Đenove, što u konačnom može uticati na projekcije.

Ukoliko bude prema kalkulacijama bez petka, cijena dizela i lož ulja će pasti na jedan EUR, odnosno 98 centi, dok će eurosuper 95 biti skuplji i koštaće 1,14 EUR. Cijene eurobenzona 98 najvjerovatnije se neće mijenjati i narednih 15 dana će iznositi 1,17 EUR.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjejka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Mogući pad cijena dizela i lož ulja njije posljedica pada cijena tih derivata na regionalnom tržištu u Đenovi, nego slabljenja dolara u odnosu na euro.

Najčitanije

CEDIS

Djelovi Danilovgrada u nedjelju bez struje

Podgorica, (MINA) – Djelovi Danilovgrada biće u nedjelju više sati bez struje, zbog radova...