fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMladi da se prijave na konkurs za najbolju biznis ideju

Mladi da se prijave na konkurs za najbolju biznis ideju

Bar, (MINA-BUSINESS) – Barska opština i Fondacija Biznis start centar Bar pozvali su mlade sugrađane od 15 do 30 godina da se prijave na konkurs za najbolju biznis ideju i time iskažu svoju kreativnost i preduzetnički duh.

Hakaton Moje biznis rješenje organizuje barska opština u saradnji sa Fondacijom Biznis start centar Bar, dok je realizacija aktivnosti podržana projektom Youth 4 Open Innovation iz programa Erasmus+.

Na konkurs se mogu prijaviti timovi od maksimalno pet članova, koji će svojim biznis idejama nastojati da riješe određene probleme u oblasti pametnog turizma, pametne poljoprivrede i inovativnog rješavanja društvenih problema u lokalnoj zajednici.

“Ideje koje timovi budu odabrali treba da predstavljaju inovativna rješenja određenih problema lokalne zajednice, da budu primjenljive i preduzetničke”, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani za učešće na konkursu treba da snime video materijal u trajanju od maksimalno tri minuta, koji će predstaviti njihov tim, biznis ideju, problem koji rješava, ciljnu grupu na koju se odnosi, kao i način realizacije.

Prilikom pripreme ideje potrebno je da timovi posebno vode računa o aspektu inovativnosti, ali i da osmisle adekvatan marketinški nastup.

Opštine Bar će tri prvoplasirane biznis ideje nagraditi novčanim nagradama u iznosu od 500 EUR, 300 EUR i 200 EUR.

U Biznis start centru će 16. februara od deset do 14 sati biti organizovana podrška timovima u razradi biznis ideja i njihovom prezentovanju.

Video materijal se može poslati do 24. februara na mejl [email protected], dok će se narednog dana na instagram stranici @mladi_bara objaviti svi radovi koji ispunjavaju kriterijume.

U velikoj sali Opštine Bar će 28. februara biti organzovana javna prezentacija radova pred članovima stručnog žirija, a nakon toga rangiranje timova i dodjela nagrada.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije