fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMiročević reizabran za člana Izvršnog odbora AmCham-ova Evrope

Miročević reizabran za člana Izvršnog odbora AmCham-ova Evrope

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršni direktor Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham), Marko Miročević, reizabran je za člana Izvršnog odbora mreže AmCham-ova u Evropi.

Miročević je, kako je saopšteno iz AmCham-a, kazao da su ponosni zbog privilegije što čine dio tima koji vodi izuzetno važnu poslovnu mrežu iz 43 zemlje širom Evrope, zastupa interese više od 17 hiljada američkih i evropskih kompanija, ima 20 miliona zaposlenih i čija ulaganja s obje strane Atlantika čine više od 1,1 trilion američkih USD.

“I dalje ćemo koristiti naš glas u službi razvoja AmCham-ova Evrope, ali i stvaranja novih mogućnosti za kompanije članice AmCham-a i naše partnere. Vjerujemo da nas zajedničke inicijative i projekti osnažuju u transformisanju izazova u kojima živimo do novih mogućnosti za dalji razvoj i izgradnju bolje budućnosti”, rekao je Miročević.

Miročeviću novi mandat u Izvršnom odboru počinje 1. januara.

On je dodao da će u naredne dvije godine AmCham Montenegro nastaviti da dijeli znanje, podstiče razvoj privatno-javnog dijaloga kroz program Partnerstvo za bolje poslovno okruženje, te povezuju ljude i gradi mostove.

Kao bilateralni glas američkih i evropskih kompanija, AmChams in Europe radi na isticanju važnosti transatlantske ekonomije u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

AmChams in Europe je primio AmCham Montenegro u organizaciju 2011. godine.

Najčitanije