fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvo partner u projektima promocije Plava

Ministarstvo partner u projektima promocije Plava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće i u narednom periodu snažan partner projektima koji doprinose prepoznatljivosti i promociji plavskog kraja, poručio je resorni ministar, Aleksandar Stijović, na otvaranju manifestacije Dani borovnice u Plavu.

„Ovo je 21. godina kako Plav i borovnica okupljaju brojne ljubitelje i poštovaoce prirode, ali i veliki broj ljudi ovog kraja koji žive i rade po svijetu, a uvijek se rado vraćaju Plavu i Plavskom jezeru. Ministarstvo će nastaviti da podržava tu manifestaciju i druge projekte značajne za promociju ovog kraja”, rekao je Stijović.

On je dodao da će Ministarstvo, sa zadovoljstvom, biti partner manifestacije i u narednom godinama.

U okviru manifestacije koju je uz podršku Ministrastva organizovala lokalna samouprava, obilježen je i Dan opštine Plav, uz bogat kulturno-umjetnički program i sajam poljoprivrede i promociju proizvoda od borovnice.

Stijović je, čestitajući Dan opštine, istakao vrijednost šumske borovnice za Plav i cjelokupni biodiverzitet Crne Gore naglasivši da će Ministarstvo poljoprivrede i u narednom periodu biti snažan partner projektima koji doprinose prepoznatljivosti i promociji tog kraja.

On je naveo da je održivo sakupljanje borovnice od velikog značaja za očuvanje njene populacije i pozvao da se posebna pažnja posveti njenom očuvanju.

Stijović je pozvao poljoprivredne proizvođače da iskoriste različite vidove podrške koje je opredijelilo Ministarstvo kroz ovogodišnji Agrobudžet.

„Da savjesno postupamo, čuvamo prirodu i pametno koristimo prirodne resurse i darove prirode, kako bi i buduće generacije mogle da uživaju u njenim blagodatima. Znamo da je ono što Crnu Goru čini posebnom, njena ekološka orjentacija, pogodnost klime, bogatstvo voda i ogroman biodiverzitet, te stoga težimo da te vrijednosti očuvamo jer upravo tu leži potencijal za dalji i snažniji razvoj“, poručio je Stijović.

On je saopštio i da činjenica da se proslavlja 20. jubilej manifestacije dovoljno govori o značaju i doprinosu koju ona ima u očuvanju pravih vrijednosti, odnosno prirodnih ljepota, tradicije i darova prirode.

Iz Ministarstva su podsjetili d aje prije 20 godina manifestacija Dani borovnice organizovana prvi put s ciljem da se promoviše borovnica kao zdrava hrana i lijek. U okviru manifestacije organizuju se defilei beračica i berba borovnica, koncerti, promocija proizvoda od borovnice i niz drugih kulturnih i sportskih događaja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije