fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryMinistarstvo odbilo tri ponude kao neispravne

Ministarstvo odbilo tri ponude kao neispravne

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomije odbilo je kao neispravne tri ponude koje su stigle na javni oglas za dodjelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju rude crvenog boksita na ležištima “Blok br. 4” u Opštini Nikšić.

“Na oglas su blagovremeno dostavljene ponude Bemaksa, Rapaksa i firme Uniprom metali. Nakon otvaranja koverata sa dokumentacijom za utvrđivanje podobnosti ponuđača, tenderska komisija je konstatovala da se u koverti koju je dostavila kompanija Uniprom metali nalazi dokument naslovljen kao prigovor, iz čije sadržine proizlazi da se zaista radi o prigovoru”, kazali su Vijestima iz Ministarstva.

Zbog toga se, kako su objasnili, u predmetnoj stvari i nije mogla donijeti odluka iz člana 4 uredbe o bližem načinu sprovođenja postupka javnog nadmetanja u otvorenom i dvostepenom postupku davanja koncesije, jer ponuda u smislu njenog obaveznog sadržaj propisanog navedenom uredbom uopšte nije ni dostavljena.

Kako su objasnili, nakon što su otvrene ponude Bemaksa i Rapaksa tenderska komisija je jednoglasno odbacila obje ponude kao neispravne.

Vlasnik Uniprom metali Veselin Pejović, koji posredstvom druge firme od sredine 2014. gazduje imovinom bivšeg Kombinata aluminijuma (KAP) u stečaju, posljednjih nekoliko godina je najveći izvoznik visokokvalitetnih crvenih boksita iz Crne Gore.

U okviru konzorcijuma Montesolar prošle godine firma Bemaks, Sanderland Crna Gora i dvije kompanije iz Francuske i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) htjeli su na lokalitetu Briska Gora u Ulcinju da zakupe zemljište u svojini države, na kojem je predviđena izgradnja solarne elektrane, ali je ponuda konzorcijuma diskvalifikovana, a posao je dobio drugi konzorcijum Elektroprivrede (EPCG) i firme Fortun

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije