fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvo finansija da isplati pomoć autobuskim prevoznicima

Ministarstvo finansija da isplati pomoć autobuskim prevoznicima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je, na predlog Ministarstva kapitalnih investicija (MKI), donijela zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da izvrši plaćanje u iznosu od po 500 EUR po licenciranom autobusu sa tekuće budžetske rezerve, u cilju pomoći prevoznicima.

Plaćanje će se, kako se navodi na Twitteru MKI-a, izvršiti nakon sprovedenog postupka po javnom pozivu za jednokratnu pomoć prevoznicima u drumskom saobraćaju.

“Time se opredjeljuju dodatna sredstva pored prethodno obezbjeđenih 330 hiljada EUR, koje je MKI, na osnovu ostvarenih ušteda u prošloj godini, prenijelo u budžet”, rekli su iz MKI.

Autobuski prevoznici ranije su kazali da je finansijska pomoć od MKI u iznosu od 330 hiljada EUR nedovoljna za isplatu druge rate pomoći prevoznicima, jer treba oko 430 ili 440 hiljada EUR.

Na nedavnom sastanku im je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, rekao da će nedostajuća sredstva od oko 120 hiljada EUR obezbijediti resor na čijem je čelu.

Prevoznici su prošle godine u više navrata protestovali u Podgorici, što je dovodilo do velikih gužvi u glavnom gradu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije