fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMilatović: Žene su nosioci vizije i nezamjenjivi pokretači razvoja

Milatović: Žene su nosioci vizije i nezamjenjivi pokretači razvoja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Žene su nosioci vizije i nezamjenjivi pokretači razvoja, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

„Snaga društva počiva na težnjama da budemo jednaki, sa istim pravima, mogućnostima i izborima. To je glas svakoga od nas ko gradi demokratsko društvo zasnovano na rodnoj ravnopravnosti i inkluzivnoj korporativnoj kulturi“, poručio je Milatović.

On se pridružio kampanji Ona pokreće biznis, koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond (IRF) u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori.

Milatović je, kako je saopšteno iz IRF-a, naveo da su u takvom društvu žene nosioci vizije i nezamjenjivi pokretači razvoja.

foto: IRF

„Rodna ravnopravnost nije samo pitanje socijalne pravde, već neophodan preduslov za održivi ekonomski razvoj“, tvrdi Milatović.

On je dodao da su u resoru na čijem je čelu posvećeni izgradnji ekonomskog sistema koji počiva na rodnoj ravnopravnosti, te da su izradili Strategiju za razvoj ženskog preduzetništva i opredijelili višemilionska sredstva za njenu implementaciju.

Takođe, kako je podsjetio, usvojili su i Program za unapređenje konkurentnosti privrede, kroz koji preduzeća u vlasništvu žena dobijaju veći intezitet finansijske podrške.

Mlatović je kazao da je Ministarstvo u završnom dijelu kreiranja Kreditno-garantnog fonda, koji će unaprijediti kreditnu sposobnost žena u ekonomiji.

On smatra da će ta finansijska institucija, zajedno sa IRF-om, biti podrška ženama preduzetnicama da dosegnu svoj potencijal.

„Zbog vaše uloge koja je nezamjenjiva, pozivam vas da se prijavite i budete upravo one koje pokreću ili unapređuju svoje biznise, radi stvaranja društva jednakih šansi i mogućnosti za svakog od nas. Radi ekonomskog razvoja Crne Gore“, zaključio je Milatović.

Video materijal dostavio IRF.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije