fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović: Učešćem na Expo 2020 stvaramo brojne šanse

Milatović: Učešćem na Expo 2020 stvaramo brojne šanse

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opravdanost učešća Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju ogleda se u brojnim šansama koje su stvorene, a dugoročno će služiti državi, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

„U veoma izazovnom trenutku u kojem se odvije Expo 2020, uspjeli smo da stvorimo vrijednost koja je konkurentna u ambijentu u kojem se predstavlja cijeli svijet. Naše prisustvo na svjetskoj izložbi potvrda je ogromnih napora, posvećenosti i znanja cijelog tima da pripremi, ali i da, tokom više od tri mjeseca, uspješno učestvuje na jednom ovakvom događaju“, rekao je Milatović.

Kako je saopšteno iz Minstarstva, Milatović je sa saradnicima u zvaničnoj posjeti Dubaiju, u okviru koje boravi i na svjetskoj izložbi Expo 2020.

Delegacija predvođena Milatovićem održaće nekoliko važnih sastanaka sa predstavnicima Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), obići paviljone drugih zemalja učesnica, ali i raditi na pripremi Nacionalnog dana Crne Gore na Expo 2020 koji je planiran za 6. februar.

„Ovdje smo da prikažemo kulturno i prirodno bogatstvo, turističke i investicione potencijale, osnažujemo odnose sa drugim zemljama, ali i jačamo ekonomsku diplomatiju. Predstavljamo istoriju, koristimo prilike koje nam sadašnje vrijeme nudi i aktivno učestvujemo u stvaranju budućnosti. Sve to, imaće dugoročne pozitivne efekte za Crnu Goru“, poručio je Milatović.

Iz Ministarstva su kazali da je boravak u Dubaiju prilika da se realizuju završne pipremne aktivnosti za Nacionalni dan Crne Gore, kao najznačajniji događaj za našu zemlju tokom svih 182 dana trajanja izložbe.

Osim svečane ceremonije, obilježavanje Nacionalnog dana prilika je za organizaciju poslovnih događaja, kojima će prusustvovati brojni privrednici iz Crne Gore, ali i strani investitori.

Umjetnički program upotpuniće nastup svjetski poznatog gitariste Miloša Karadaglića.

Direktorica Paviljona Crne Gore, Milena Pejović–Eraković, govorila je o dosadašnjem učešću i tome kako je Expo 2020 događaj izuzetnih vrijednosti.

„Dio smo zajednice u kojoj predstavnici iz cijelog svijeta daju svoj doprinos u ostvarivanju nekih od najvećih ciljeva društva. Saradnja sa drugim učesnicima ogleda se u svakodnevim aktivnostima koje su refleksija ambijenta koji se stvorio na Expo 2020. Upravo zbog toga, Expo ne možemo posmatrati kao prostor ili događaj, već kao istorijsku vrijednost u kojoj smo udruženi oko ideje da stvaramo bolju budućnost“, poručila je Pejović–Eraković.

Prema njenim riječima, brojne delegacije zemalja učesnica su imale priliku da posjete crnogorski Paviljon, a posebno su zadovoljni činjenicom da je izložbeni prostor Crne Gore veoma konkuretan i zanimljiv posjetiocima.

„Prilikom osmišljavanja cijelog koncepta učešća na Expo 2020, osnovna ideja je bila da posjetioci ostvare neku vrstu posebnog angažmana tokom boravka u Paviljonu. Uspjeli smo da ih zainteresujemo tako da utisak o svemu onome što je Crna Gora dožive kao putovanje koje se nastavlja i nakon što napuste Expo. Osim audio-vizeulnog, doživljaj upotpunjuju i informatori, pa je gostoprimstvo nešto po čemu smo postali prepoznatljivi“, dodala je Pejović–Eraković.

Tokom boravka u Dubaiju, Milatović će održati sastanke sa predstavnicima Vlade UAE, ali i predstavnicima kompanija sa kojima će govoriti o šansama koje bi mogle da ubrzaju ekonomski napredak naše zemlje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije