fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMihailović: Treći paket je novi koncept privrednog razvoja

Mihailović: Treći paket je novi koncept privrednog razvoja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Treći paket mjera Vlade za ublažavanje posljedica koronakrize novi je koncept privrednog razvoja Crne Gore i koncept za novo vrijeme u kojem se sada nalazimo, saopštio je profesor Ekonomskog fakulteta, Božo Mihailović.

On je, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, saopštio da treći paket socio-ekonomskih mjera predstavlja ozbiljnu i stručnu studiju, prenosi portal RTCG.

“To je studija, a ne paket mjera. Naslov je slabiji u odnosu na suštinu teksta, što je bolje nego da je obratno”, kazao je Mihailović i dodao da je riječ o novom konceptu privrednog razvoja Crne Gore.

On je naveo da treći paket mjera ima trouglastu osnovu.

“Sa jedne strane se bazira na znanju, na digitalizaciji kao novoj strukturi za sve oblasti i, treće, na korišćenju sopstvenih resursa. Ova studija se vraća snažnije nego ijedna do sada realnoj ekonomiji Crne Gore, našim resursima i znanjima”, saopštio je Mihailović.

On je poručio da Crna Gora više sebi ne može da dozvoli luksuz da zemlja ne bude obrađena.

“Crna Gora ne može da proizvodi dovoljno pšenice za svoje stanovništvo, i to nije problem. Mi možemo da proizvodimo mnogo autohtonih proizvoda. Svaki stranac koji je došao i probao naše proizvode je bio oduševljen”, rekao je Mihailović i dodao da je to prednost Crne Gore.

On je naveo i da je IT sektor postao infrastruktura, a treći paket mjera je i razvojni i socijalni.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...