fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMićković: Naša ženska snaga i inovativnost pokreću zajednicu i biznis

Mićković: Naša ženska snaga i inovativnost pokreću zajednicu i biznis

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ženska snaga i inovativnost mogu da doprinesu da zajednica i društvo budu bolji, kao i da pokrenu i motivišu druge žene na akciju, ocijenila je izvršna direktorica Dekoriva-co, Milka Mićković.

„Snažno vjerujem da svaka žena koja prepoznaje liderske osobine u sebi i koja ima dobre, kvalitetne i kreativne ideje, treba da se oproba u biznisu“, kazala je Mićković u okviru kampanje Ona pokreće biznis, koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond (IRF) u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori.

 

Ona smatra da svaka žena može da bude uspješna, a važno je da ima volju, vjeruje u sebe i da hrabro grabi prilike.

Mićković je, kako je saopšteno iz IRF-a, kazala da je dugo u biznisu, te da je njena poslovna biografija vezana za osnivanje, napredak i razvoj Dekorive-co od osnivanja 2002. godine do danas.

Kompanija se bavi proizvodnjom namještaja od masivnog drveta i pločastih materijala, opremanjem svih vrsta enterijera, uslugama rezanja i kantovanja distribucijom, veleprodajom i maloprodajom pločastog materijala, okova za namještaj, sudopera, slavina i kuhinjskog okova vodećih evropskih proizvođača.

„Svakako da osnivanje biznisa podrazumijeva nove odgovornosti i obaveze, rad na sebi, puno ulaganja i inovativnosti, kako biste pratili trendove. Kad se osvrnem iza sebe, sva naša ulaganja su vrijedna, jer danas imamo porodični biznis, zapošljavamo 70 radnika, dakle, stvaramo novu vrijednost i doprinosimo crnogorskoj ekonomiji“, saopštila je Mičković.

Ona je ocijenila da je, kao žena u biznisu, ponosna što je kompanija godinama rasla i razvijala se i danas je prepoznata na crnogorskom tržištu i šire.

„Iako je bilo prilično teško svih ovih godina uskladiti sve obaveze, uz veliku odgovornost, prvo prema porodici, jer sam majka četvoro djece, a zatim i prema poslu, zaposlenim, kupcima, dobavljačima, uspjela sam da nađem vrijeme za sve i shvatila da je dobra ogranizacija i uporan rad i trud, ključni faktor uspjeha i ostvarivanja zacrtanih ciljeva“, kazala je Mićković.

Ona je istakla da je u svim njihovim investicijama, njihov partner bio IRF koji ih je prepoznao kao zdravu i perspektivnu kompaniju sa dobrim i zdravim biznis idejama, te da su kreditne linije za žene u biznisu koje i danas koristi dobra prilika za pokretanje i unapređenje ženskog biznisa.

U okviru kampanje Ona pokreće biznis raspisan je i javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu.

Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su počele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći.

Pravo učešća imaju registrovana privredna društva u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave javnog poziva, a koja posluju kraće od 24 mjeseca.

Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekta konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditnih linija za žene u biznisu.

Za sve dodatne informacije, kontakt telefon je 080 012 012 i e-mail [email protected] od sedam sati do 15 sati svakog radnog dana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...