fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMenadžment Rudnika uglja pozvao PzP da ponudi rješenja

Menadžment Rudnika uglja pozvao PzP da ponudi rješenja

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Menadžment Rudnika uglja Pljevlja pozvao je lidere Pokreta za promjene (PzP) da ponude konkretna rješenja za prevazilaženje problema u energetskom sektoru, umjesto što sprovode politiku identičnu onoj koja je zatvorila sva preduzeća u Crnoj Gori.

Predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja, Dušan Janjušević, kazao je da lideri PzP-a intenzivno rade na politici uništavanja svega što državu čini nezavisnom i jakom, i dodao da je energetski sektor osnov za kvalitetno funkcionisanje svake države.

“Niko sa toliko žara ne govori o gašenju preduzeća u Crnoj Gori, kao što to rade lideri PzP-a”, poručio je Janjušević.

On je dodao da je najveći problem činjenica da se ta vrsta demagogije plasira bez ponuđenih rješenja za prevazilaženje problema, koji mogu nastati ukoliko ne preovlada razum i pod hitno ne krene ekološka rekonstrukcija Termoelektrane (TE) Pljevlja.

“Slobodno mogu ponoviti dio rečenice iz poslednjeg teksta PzP-a i reći da neznanje i površnost, bezobrazluk i politikanstvo, igra sa sudbinama građana Pljevalja i cijele Crne Gore, koje preko vas plasiraju takozvani energetski eksperti iz okruženja, sigurno ništa dobro neće donijeti Crnoj Gori i Pljevljima”, saopštio je Janjušević.

On je pozvao lidere PzP da ponude rješenja, kako bi ih smatrali ozbiljnim sagovornicima, ili da prestanu sa politikom koja je zatvorila sva crnogorska preduzeća i ostavila im da “ugase svijetlo”.

Janjušević je naveo da su dva giganta manje i zatvaranje dvije hiljade radnih mjesta i jdnog grada, bez ponuđenog rješenja, politika PzP-a.

“Previše ste uznemirili radnike Rudnika uglja i TE, što znači cijeli grad. Nemojte da se igrate sa ljudskim sudbinama, jer se može desiti i radikalniji pristup ovoj temi. Ekološka rekonstrikcija i toplifikacija i tačka”, poručio je Janjušević

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije