fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMehaničari usluge ponudili stranim kompanijama

Mehaničari usluge ponudili stranim kompanijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Avio-mehaničari su, s obzirom na novonastalu situaciju u Montenegro Airlinesu (MA), prinuđeni da usluge ponude stranim kompanijama, jer su gašenjem nacionalnog avio-prevoznika ostali bez perspektive u Crnoj Gori, kazao je predstavnik Samostalnog sindikata avio-inženjera MA, Ljubiša Jokić.

Jokić je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je, usljed novonostale situacije, veliki broj radnka MA doveden na rub egzistencije, pa je apelovao na nadležne da ulože napor kako bi se našlo rješenje.

On je naveo da u Crnoj Gori ima malo kompanija koje imaju potrebe za njihovom profesijom, prenosi portal RTCG.

“Gašenje MA je uslovilo da se ostane bez perspektive da se ostvarite i dokažete. Vjerujemo da će određeni broj licenciranih avio-mehaničara i inženjera dobiti priliku u novoj kompaniji. S obzirom na novonastalu situaciju prinuđeni smo da svoje usluge ponudimo stranim kompanijama”, rekao je Jokić.

On je dodao da zaposleni šalju svoje CV-e stranim kompanijama i čekaju odgovore.

Jokić je saopštio i da su ponosni na činjenicu da MA nije imao nijedan incident na nebu.

“Moramo biti ponosni i na redovnost saobraćaja, koji je bio preko 99 odsto za našu kompaniju, što nas stavlja iznad prosjeka”, rekao je Jokić i poručio budućem rukovodstvu ToMontenegra da će, kao i u MA, davati maksimalan doprinos razvoju kompanije.

Kad je u pitanju bezbjednost letjenja, Jokić je rekao da ona ni u jednom trenu ne smije biti dovedena u pitanje.

“Avioni se održavaju po strogim pravilima. Ako želite da prizemljite avion, morate sprovesti procedure kako bi on ostao u zdravoj kondiciji za bezbjedno vraćanje u saobraćaj. Dakle, ne možete samo zatvoriti avion i ostaviti ga da čeka bolja vremena”, zaključio je Jokić.

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...