fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMedojević: Vlada pristaje na sve uslove MMF-a

Medojević: Vlada pristaje na sve uslove MMF-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada, suočena sa krahom ekonomije, tajno pregovara sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i prihvata sve njegove uslove u cilju dobijanja podrške budžetu, saopštio je lider Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

“Imajući u vidu iznos javnog duga koji se približava 100 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), rekordnu stopu nezaposlenosti od preko 15 odsto, budžetski deficit, ogromnu parazitsku administraciju i krah turističke sezone, Vlada prihvata sve uslove MMF-a za dobijanje podrške budžetu”, naveo je Medojević u saopštenju.

MMF, kako je kazao, traži radikalno kresanje troškova budžeta, što će dovesti do masovnog otpuštanja radnika u javnom sektoru, kao i smanjenja plata i penzija.

“Ono što je još opasnije, Vlada je, po svemu sudeći, pristala i na prodaju državnog vlasništva, odnosno privatizaciju posljednjih ostataka ‘porodičnog srebra’ – Elektroprivrede (EPCG), Plantaža, Aerodroma i Montenegro Airlines-a”, saopštio je Medojević.

On je ocijenio da je to klasična kapitulacija i poniženje nacionalnog dostojanstva.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...