fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeMarković: Kompleks Đalovića pećine biće prepoznatljiv širom svijeta

Marković: Kompleks Đalovića pećine biće prepoznatljiv širom svijeta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Budući turistički kompleks Đalovića pećine u blizini Bijelog Polja, vrijedan više od 19 miliona EUR, učiniće taj dio Crne Gore poznatim širom svijeta i stvoriti nove prilike za zapošljavanje i razvoj, ocijenio je premijer Duško Marković.

On je, na svečanosti polaganja kamena temeljca mosta preko rijeke Bistrice, kazao da počinju samo jedan u nizu projekata koji su u vezi sa valorizacijom Đalovića pećine.

Marković je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, podsjetio da je u toku rekonstrukcija puta Bistrica-Gubavač, dužine devet kilometara i vrijednosti pet miliona EUR i da su ugovoreni radovi na izradi visitoring centra sa pratećim projektima koji uključuju i regulaciju korita rijeke Bistrice.

„Istovremeno smo u potpunosti ugovorili radove na uređenju Đalovića pećine, vrijedne oko 4,5 miliona EUR. Odlično teče i u rokovima koje smo planirali postavljanje žičare od Manastira Podvrh prema Đalovića pećini, finiširaju se zadnji radovi na putu Bistrica–Manastir Podvrh, a ubrzo očekujemo asfaltiranje“, naveo je Marković.

On je podsjetio da su polovinom maja 2018. godine rekli da će te projekte započeti i završiti.

„Danas sam sa zadovoljstvom među vama da potvrdim da smo ono što smo obećali ispunili. U Bistricu će se dolaziti radi posjete Đalovića pećini. To je prilika za svakoga, svaku porodicu i za agilno rukovodstvo opštine da na bazi toga podstiče druge djelatnosti, da mladi ljudi ovdje dobijaju posao i ostaju, da ne idu van Bijelog Polja i van Crne Gore“, rekao je Marković.

Vlada je, kako je naveo, posvećena razvoju sjevernog regiona, ne samo proklamacijom i papirima nego i konkretnim aktivnostima.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, zahvalio se Vladi na posvećenosti razvoju sjevernog regiona rekavši da se to vidi na djelima.

„Uvijek su vlade pomagale, uvijek smo imali podršku države, ali, iskreno, nikad kao u ove četiri godine. Strateško opredjeljenje Vlade se pokazalo i mi već vidimo rezultate“, kazao je Smolović.

Najstariji žitelj Bistrice, 93-ogodišnji učitelj u penziji, Milisav Đurović, zahvalio se Markoviću u ime mještana rekavši da je Bistrica postala veliko gradilište.

“Na gradilištima turističkog kompleksa Đalovića pećine već je zaposleno gotovo 100 građana Bistrice, a nakon završetka radova i otvaranja kompleksa biće otvorene nove razvojne mogućnosti”, dodao je Đurović.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...