fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMarić očekuje da avio-saobraćaj profunkcioniše što prije

Marić očekuje da avio-saobraćaj profunkcioniše što prije

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Aerodrom Tivat intezivno se priprema za predstojeću ljetnju turističku sezonu i doček putnika, saopštio je njegov direktor Radovan Marić i dodao da očekuje da avio-saobraćaj što prije profunkcioniše i da najkasnije za mjesec stvari budu pod kontrolom.

Marić je kazao Mediabirou da očekuje da će aerodrom Tivat ove godine ostvariti zavidan nivo saobraćaja.

„To treba uzeti sa rezervom. Nama se, za sada, najavilo 26 kompanija koje bi pokrivale 36 destinacija, ako bi se to sve obistinilo i ako bi svi oni došli”, rekao je Marić.

Sa tivatskog aerodroma danas je poletio avion kompanije Israel air, a treba da sleti avion sa putnicima iz Ukrajine. Marić je, govoreći o otkazivanju leta iz Rusije prije dva dana, rekao da to pitanje nije za njega, već za neki viši nivo.

„Razlozi za nedolazak ili odlazak odavde apsolutno ne postoje, što se tiče Aerodroma Tivat. Sve ostalo je u rukama državnih organa, koji treba da do kraja definišu bilateralni odnos sa Rusijom i onda će to biti pojednostavljeno. Što se nas tiče, mi smo spremni za svaki dolazak ruskih kompanija i to nedvosmisleno pokazujemo”, poručio je Marić.

On je dodao da razlog otkazivanja leta niko nije objasnio, te da to pitanje neće biti do kraja definisano do kraja maja, početka juna.

„Nadam se, kao i svi u državi, da će od 1. juna saobraćaj profunkcionisati, da će se nesuglasice koje postoje na određenim nivoima riješiti i da ćemo sa zadovoljstvom dočekati ruske turiste”, poručio je Marić.

On je dodao da je i za ovu sezonu planirana avio-linija Niš-Tivat, kojom je 2019. godine putovalo preko 7,5 hiljda putnika.

„Ove godine, negdje od sredine juna, pa do sredine septembra najavljen je jedan takav let. Nadam se da će to biti baš tako i da ćemo ove godine opet imati zavidan broj putnika iz tog regiona”, rekao je Marić.

Direktorica Turističke organizacije Tivat, Danica Banjević, saopštila je da će ove godine tržište regiona posebno biti u fokusu.

„TO Tivat će preuzeti promociju u Nišu, a nakon toga ćemo posjetiti Novi Sad i Beograd, kao i veće gradove Bosne i Hercegovine (BiH), Makedonije, Albanije i Kosova. U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) sredinom maja ćemo ugostiti studijsku grupu medija sa tržišta Srbije, a zatim i BiH. Nećemo zanemariti ni ostala emitivna tržišta, tako da planiramo da ugostimo dvije studijske ekipe medija iz Rusije i Ukrajine”, navela je Banjević.

Najčitanije