fbpx
NaslovnicaMINA BusinessManji indeks prometa u uslugama

Manji indeks prometa u uslugama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Indeks prometa u uslugama u četvrtom kvartalu prošle godine manji je 19 odsto u odnosu na treće tromjesečje, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u četvrtom kvartalu prošle godine je u odnosu na isti period 2021. veći 19,3 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru trgovina na veliko i malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2021. veći je 19,9 odsto, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine manji 12,2 odsto.

„Indeks prometa u uslugama u saobraćaj i skladištenje u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2021. veći je 30,3 odsto, dok je u odnosu na treći prošlogodišnji kvartal manji 22,1 odsto“, navodi se u saopštenju.

Indeks prometa u uslugama u sektoru usluge smještaja i ishrane u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2021. veći je 37,2 odsto, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine manji 64,6 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2021. veći je 4,5 odsto, dok je u odnosu na treći prošlogodišnji kvartal veći 2,7 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...