fbpx
NaslovnicaMINA BusinessManje turista nego što su očekivali

Manje turista nego što su očekivali

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Broj turista u Kotoru je u proteklom mjesecu bio nešto manji nego što su se nadali čelnici kotorske Turističke organizacije (TO), ali je ohrabrujuće što je bilo više izletnika.

Direktor TO Kotor, Jovan Ristić, rekao je da je takav ishod bio potpuno logičan, s obzirom na epidemiološku situaciju i odluke određenih zemalja iz kojih su imali najavljene dolaske.

“Međutim, ono što je bilo ohrabrujuće, i na malo većem nivou od očekivanog, jeste broj izletnika, koji je u blagom povećanju. Tako da možemo reći i da je oktobar u nekom zadovoljavajućem omjeru”, kazao je Ristić za agenciju Mediabiro.

On je saopštio da je, u odnosu na prošlu godinu, broj turista nemjerljivo veći, ali da je taj broj i dalje daleko od 2019. godine, kao i broj dolazaka kruzera.

Kada je struktura gostiju u pitanju Ristić je rekao da su u oktobru dominirali tursti iz Ukrajine, Poljske, zapadnoevropskih država kao i posjetioci iz okruženja.

Kada su u pitanju gosti iz Zapadne Evrope, Ristić je naveo da je prema statistici taj broj bio nešto manji nego prethodnih godina.

“Iako su godinama u Kotoru jedna trećina gostiju upravo iz Rusije, ove godine su njih praktično zamijenili gosti iz Srbije, dok su na drugom mjestu bili turisti iz Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Francuske“, precizirao je Ristić.

On je kazao da očekuju da će uz bolju epidemološlku situaciju i bolje mjere biti moguće organizovati novogodišnje manifestacije, a i sam doček Nove godine, za koji već imaju dogovoren program.

“TO Kotor i grad Kotor se aktivno pripremaju za tradicionalnu manifestaciju Od Božića do Božića, koja objedinjuje niz različitih aktivnosti i svečanosti i nešto je na što su i naši gosti, a i domaće stanovništvo navikli u prethodnim godinama. Tu je i Dječija Nova godina i sam doček Nove godine“, rekao je Ristić.

Ristić je dodao da vjeruje će imunizacija postati sve intezivnija, kako bi se svi što prije vratili normalnom životnom toku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije