fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMA od sjutra obustavlja saobraćaj

MA od sjutra obustavlja saobraćaj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Montenegro Airlines (MA) od sjutra će u potpunosti obustaviti planirani saobraćaj, saopštili su iz nacionalnog avio-prevoznika.

“Usljed novonastale okolnosti koja se odnosi na odluku Vlade Crne Gore da u daljem periodu neće podržati postojanje nacionalne avio-kompanije, i koja izrazito negativno utiče na bezbjednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procijenili smo da je u pitanju nivo rizika koji MA ne može da prihvati”, navodi se u saopštenju.

Iz MA su kazali da će od sjutra u cjelosti obustaviti planirani saobraćaj.

Oni su naveli da je bezbjednost putnika, posade i vazduhoplova prioritet kompanije od osnivanja pa do danas.

“Koliko god bi nastavak rada od par narednih dana mogao biti od pomoći našim putnicima da stignu na svoja odredišta, obavezni smo da ne odstupimo od procedura koje vazduhoplovstvo poznaje. Tokom 26 godina poslovanja MA je uspio da preveze preko deset miliona putnika bezbjedno i to je dostignuće koje niko, nikada neće moći da ospori“, kazali su iz MA.

Tako je, kako se navodi, bilo i danas.

„U prilog istini, a povodom tvrdnji da kompanija od 2016. godine nije vršila uplatu poreza i doprinosa na zarade zaposlenih činjenice su da je u 2020. godini MA uplatio Poreskoj upravi po osnovu poreza i doprinosa 10.813.169 EUR“, kazali su iz MA.

Prema njihovim riječima, MA je, u veoma otežanim okolnostima, preduzeo sve moguće korake da smanji dugovanja po tom osnovu i iz sopstvenih sredstava uplatio 813.169 EUR za poreze i doprinose.

„Takođe, u periodu dok se Zakon o ulaganju u konsolidaciju i razvoj društva primjenjivao, pridržavajući se Zakona, uplaćeni su porezi i doprinosi na zarade zaposlenih u iznosu od 10 miliona EUR“, kazali su iz MA.

Oni su podsjetili da je MA do septembra redovno izvršio sve uplate prema Aerodromima Crne Gore na ime pruženih usluga za obavljanje letačkih operacija tokom tog perioda ove godine.

„Naša obaveza je bila da učinimo sve da sačuvamo kompaniju i njene resurse, u uslovima nezapamćene krize i odsustva primjene već donešenog Zakona. Uz sve probleme, uspijevali smo do sada“, naveli su iz MA.

Oni su zahvalili svim putnicima za godine povjerenja, putovanja i prijateljstva.

„Unaprijed se izvinjavamo svima kojima će ovakva odluka o radu MA, narednih dana i sedmica pričiniti probleme u organizaciji putovanja koja jesu ili planiraju da započnu“, kazali su iz MA.

Najčitanije