fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLP: Vlada zadužila građane oko milijardu EUR

LP: Vlada zadužila građane oko milijardu EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je građane Crne Gore zadužila oko milijardu EUR, a državni dug u jednom danu podigla na nivo od preko 100 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), saopštili su iz Liberalne partije (LP).

“Radeći tajno, ali i organizovano, „prva demokratska vlada“ je izvela najveće zaduženje u istoriji Crne Gore i državni dug u jednom danu sa 80 odsto ekspertski podigla na preko 100 odsto BDP-a”, navodi se u saopštenju LP.

Oni su kazali da je Vlada je, kršeći Ustav i Zakon o budžetu i radeći krajnje netransparentno, samo 72 sata od imenovanja, dovela građane na rub dužničkog ropstva. Javnosti do danas, kako tvrde u LP, nije objašnjeno na osnovu koje analize je to zaduženje bilo neophodno u tom iznosu i u koje svrhe će novac biti upotrijebljen.

“Eksperti iz takozvane ekonomske sekcije Vlade paušalno su saopštavali gdje će novac i na koji način biti utrošen, a to su radili bez i jednog argumenta kojim bi dokumentovali da je taj posao, iako obavljen tajno, ali i organizovano, bio plod ozbiljnije analize”, rekli su iz LP.

Oni su podsjetili da nijesu dobili odgovore ni na jedno postavljeno pitanje, jer Vlada odbija da odgovori.

“Stoga će LP uporno i slikovito podsjećati na to šta su za samo mjesec uradili narodu i radničkoj klasi Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije