fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLP će podržati Predlog zakona o privrednim društvima

LP će podržati Predlog zakona o privrednim društvima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Liberalna partija (LP) će podržati Predlog zakona o privrednim društvima, kojim se regulišu sva značajna pitanja za funkcionisanje preduzeća.

Poslanik LP, Andrija Popović, kazao je u parlamentu da je trebalo uraditi novi zakon, koji predstavlja korak naprijed u odnosu na postojeći.

„Aktuelni zakon je donešen 2002. godine kada je Crna Gora bila dio državne zajednice. Mnogo toga se kroz izmjene i dopune tog zakona promijenilo u posljednjih 18 godina“, rekao je Popović.

On je dodao da su Predlogom zakona dosta dobro ohuvaćeni liberalni principi LP, a među najvažnijim tržišna ekonomija, slobodna privreda i sloboda kretanja robe, usluga i novca.

„To je u ovom Predlogu zakona dosta dobro i uređeno, ali pretpostavljam da će biti u amandmanima koji će ga unaprijediti“, dodao je Popović.

On je podsjetio na amandman koji će podnijeti poslanik Demokratskog fronta (DF), Branko Radulović.

„Svi se mučno osjećamo godinama unazad zbog toga što kompanije sa većinskim državnim kapitalom imaju višestruko veća primanja od najviših državnih i lokalnih funkcionera“, rekao je Popović.

On je kazao da se nada da će se kroz predloženi zakon urediti taj segment, ako već nije kroz Zakon o zaradama u javnom sektoru.

Poslanik Aleksandar Damjanović tražio je u ime Posebnog kluba poslanika da se rasprava o predloženom zakonu prekine, jer ne postoje uslovi da se obavi, zbog aktuelne situacije u vezi sa privođenjem episkopa Joanikija i sveštenika.

„Situacija je napeta. Besmisleno je voditi raspravu ako nema predlagača, odnosno ministarke ekonomije Dragice Sekulić, tako da ne postoje elementarni uslovi za raspravu. Besmisleno je govoriti o Predlogu zakona o privrednim društvima dok Crna Gora samo što nije buknula“, poručio je Damjanović.

Najčitanije