fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLidl platio 3,7 miliona za zemljište u City kvartu

Lidl platio 3,7 miliona za zemljište u City kvartu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stečajni upravnik „Radoja Dakića“, Mladen Marković, potpisao je ugovor o kupoprodaji sa kompanijom MMS Properti solutions (MMS), koja je za 13,2 hiljade kvadrata zemljišta nekadašnje podgoričke fabrike u stečaju ponudila 3,73 miliona EUR.

“Sve je završeno, potpisan je ugovor i plaćena kupoprodajna cijena”, kazao je Marković Pobjedi.

Riječ je o kompaniji, koju je, prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), u martu prošle godine osnovala WE-International Zweite GmbH, osnivač poznatog trgovačkog lanca Lidl u Bosni i Hercegovini (BiH). Ovlašćene osobe MMS-a su Tomislav Šapina i Dragan Čigoja, koji su odgovorn lica i u srbijanskom Lidlu.

Maloprodajni lanac Lidl dio je Schwarz grupe, sa sjedištem u Nekarsulmu u Njemačkoj. U Srbiji je prisutan od 2018. godine, dok u BiH još nijesu otvorene maloprodaje, iako je kompanija osnovana u aprilu prošle godine. Njihove trgovine postoje u 27 zemalja Evrope i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) sa preko 10,5 hiljada prodavnica i više od 260 hiljada zaposlenih.

Nedavno je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao da Lidl namjerava da zaposli hiljadu ljudi u naredne tri godine.

Osim te imovine ,,Dakića“, preostale su još gradske saobraćajnice, za koje je ranije navedeno da ih jedino može kupiti Glavni grad, kao i parcela od 8,6 hiljada kvadrata vrijedna 2,45 miliona EUR, koju je Marković odlučio da ne prodaje dok se ne okonča sudski postupak oko jednog dijela zemljišta.

Prva licitacija, koja je do sada izazvala najveće interesovanje kupaca, organizovana je u julu prošle godine kada su vlasnici parcela u podgoričkom City kvartu postale kompanije KIPS gradnja u vlasništvu Nikole Drekalovića, Savana biznismena Veselina Mijača i Admiral holding u vlasništvu Žarka i Željka Mitrovića za ukupno 16,65 miliona EUR.

Do sada je od prodaje imovine ,,Dakića“ prihodovano preko 42 miliona EUR, a namireno 10,5 miliona potraživanja bivših radnika, koji za 77 zarada po pravosnažnim presudama potražuju 45 miliona EUR bez kamate.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije