fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLiberalizovati ulazak građanima Srbije i regiona

Liberalizovati ulazak građanima Srbije i regiona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Asocijacija turističkih agencija Crne Gore pozvala je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) da razmotri zahtjev turističke privrede, te otvori granice Crne Gore, odnosno liberalizuje ulazak građanima Srbije i regiona, kao što su i one to učinile.

Predsjednik Asocijacije, Orhan Hodžić kazao je da je od početka pandemije, najviše pogođena djelatnost u Crnoj Gori, ali i u svijetu turizam.

„Trebaće dosta vremena da se ova značajna branša oporavi i vrati na zadovoljavajući nivo kako bi nastavila da uspješno funkcioniše“, naveo je Hodžić u saopštenju.

On je kazao da sa trenutnim formalnostima za ulazak u Crnu Goru, odnosno još potrebnim testovima, u najvećoj mjeri ispašta turistička privreda, nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines i drugi pružaoci usluga, jer zbog formalnosti i dodatnih troškova korisnicima usluga, kretanja putnika nema u zadovoljavajućem broju.

„Letovi nijesu popunjeni, a ni drumskog prometa nema u zadovoljavajućem obimu. Ovo se isto zahtijeva i za naše građane koji borave u zemljama regiona duže od 48 sati“, dodao je Hodžić.

On je rekao da je činjenica da građane Crne Gore danas, kao državi sa najvećim rekordom u broju zaraženih na 100 hiljada stanovnika, ne ugrožava slobodan ulazak građana zemalja regiona u kojima je znatno manji broj zaraženih.

Najčitanije